måndag 9 november 2015

Stickhelg på Stegeborg

Jag har varit på stickevent igen. Äntligen! Jag fick ta med mig barnet, för vi behöver varandra fortfarande. Men det kändes ändå som att komma bort en stund. En paus. En tankepaus.

Jag hade förutom Alve med mig Jessica och Sara i bilen. Roadtrip med trevliga människor är verkligen ett eget sorts nöje. Tack för mysig resa hörni!

Det var Manduzana som ordnade stickhelg på Stegeborgsgården. Det är hennes första event som arrangör och jag måste säga att jag är imponerad. Det var precis det stickevent jag saknat. Lagom stort (ca 20 pers), lagom mycket schemalagt (typ ingenting förutom två frivilliga workshops. Jag höll dubbelstickning och Dödergök flerfärgsstickning.) och i rätt prisklass. Enkelt men lyxigt. Jag kommer verkligen försöka få vara med igen om hon gör om det!

Särskilt som Alve ibland blev lite överväldigad av alla ljuvliga stickerskor och intryck, så vi fick gå undan och hänga på rummet ibland bara han och jag. Nästa gång skulle det såklart vara roligt att sticka ihop med stickvänner på lördagskvällen, i stället för ihop med övertrött/sovande bebis... Det har samtidigt varit mysigt. En bebishelg, med garn liksom.

Jag satt där med stickning i händerna och lyssnade på när andra smidde planer och hade idéer och bara vilade i min stickning. Fantastiskt skönt. Ni som träffat mig förstår vad jag menar när jag beskriver det som något ovanligt. Jag brukar (brukade) vara en av dem som alltid ville ha nya idéer på gång. Eller, jag är nog sån nu också, men jag har bytt skala. Det är viktigare att må bra och att det blir bra, än att det blir alls.

Något som verkligen kommer att bli bra är planerna som smiddes. Det är inte upp till mig att släppa andras nyheter, men håll utkik kring Manduzana, för hon är på gång med nåt nytt och spännande!

EDIT: Manduzana och Dödergök har nu avslöjat sina planer och jag vill hojta: Ni Vill Vara Med I Deras Kommande Sockklubb! Jisses vad bar det kommer bli! 

TACK alla ni som var med på Stegeborg! Jag hoppas vi ses där igen, för den här helgen vill jag göra om. Igen. Och igen. 
(Jag stickar på StormStinas tröja ur Sagornas Stickbok. Jag gör den i ett lite tunnare ull-tweed-garn.) 
7 kommentarer:

 1. Åh, så fint du berättar om helgen! Jag är så glad över att allt blev så bra och att alla verkar nöjda!

  SvaraRadera
 2. شركة تنظيف خزانات بالمدينة المنورة

  أفضل شركة تنظيف بالمدينة المنورة أفضل شركة تنظيف بالمدينة المنورة
  أفضل شركة مكافحة حشرات بالمدينة المنورة أفضل شركة مكافحة حشرات بالمدينة المنورة
  شركة غسيل شقق بالمدينة المنورة شركة غسيل شقق بالمدينة المنورة

  SvaraRadera