onsdag 17 juni 2015

Jag försvann

Hej bloggen!

Det var länge sen. Det har hänt massor, men inte så mycket jag velat skriva om...

Bloggen är som vanligt "alltid personlig, men aldrig privat", så jag nöjer mig med att jag lagt energi på att orka vara i nuet med bebis och njuta av det och inte på så mycket annat. För en massa som hänt i andra delar av livet har tagit mycket negativ energi på sistone, i form av grubbel och sorg.

Ibland har skogstomten tittat ut ur sitt torp och konstaterat att världen står kvar och att jag nog längtar ut i den ibland, så jag och bebis åker på lite äventyr ibland. Om så bara för att promenera i en park, eller som i måndags, för att träffa en massa bärsjals-nördar och lära mig mer om det.

(På bärsjalsträff där vi fick hjälp att knyta bättre på ryggen)
Vi bär bebis i sjal och älskar det och det är verkligen en ny nörd-sfär, där sticktanten kan slänga sig med ord som stash och merino-blandning utan att känna sig helt vilse. Men trots att jag känner mig trygg och säker på de knyt vi använder mest har det blivit en mysig lekstund med bebis att varje dag öva lite på nya saker... Jag skriver nog ett eget inlägg om bärande en annan dag.

Sen har jag gjort ett hantverksbyte till - och vilket byte!

Ljuvliga keramikern Åsa Olofsson gjorde goblin-fika-monster-muggar till oss mot att jag stickade en 3 Color Cashemere Cowl till henne! Det kändes som ett så lyxigt byte att jag såg till att hon faktiskt fick kashmir-garn i sin krage och nu dricker jag kaffe ur en mugg som gör mig glad varje dag.

(Bild lånad från Åsas instagram-flöde
Hantverksbyten är fantastiskt vill jag säga igen! (Vi kanske har ett byte till på gång... Hurra! Och det med ett projekt jag ser fram emot att sticka!)

I övrig stickning har det inte hänt så stora saker, men några små. Jag håller på med en present till en liten till en vän som såg världens ljus för en månad sen och så har jag stickat en Loki till Alve.

Den är jag väldigt nöjd med, men jag borde ha läst kommentarer om mönstret, för den är LITEN i storlekarna och ändå räcker inte garnmängden de föreslår. Hm, så koftan är fin men mindre än jag tänkt. Ganska precis lika stor som Glittertind, så till hösten bor Alve i två lika stora koftor tydligen.
Garnet i Loki är Sandnes Smart (Grått och vitt) och Cascade 220 Heathers i färgen Pumpkin Spice. Mysiga garner att sticka med, men när jag fuktade plagget måste jag få säga att Sandnes Smart fällde ludd nått förfärligt. Mina händer såg ut som om det vore fullmåne och jag höll på att förvandlas när jag stod och nålade upp den... Men den torkade och blev jättefin. Knapparna har jag köpt via nån butik på Etsy för länge sedan och de passar perfekt tycker jag. Bandet köpte jag ur en textilsamling som såldes på loppis (!) när Nääs hade REKO-festival för några helger sedan. Hade jag kunnat köpa hela samlingen band som damen hade till salu, så hade jag nog gjort det, men jag fick med mig ganska många meter godbitar hem ändå.

I övrigt har sommaren börjat och jag varvar föräldraledighet med att sitta och skriva på en artikel för jobbet under juni. Det funkar bra att jobba hemifrån och låta Tobbe vara hemma med Alve vissa dagar. Torpträdgården blommar utan att jag haft tid att riktigt få i ordning det jag hade velat odla i år, men jag kan gå ut och fukta tårna i gräsdaggen och njuta av den ändå. Min Klematis som hade en blomma i fjol har fullkomligt exploderat i skönhet och igår stod jag och tittade på den - länge. Det var en meditativ stund.

I morse levererades gräskarparna vi köpt till dammen, så nu simmar de runt där och förhoppningsvis betar de rent lite så dammen håller sig fin. Och så gör vi om i farstun. "Högen med saker" ska bli lite mer av ett försök till ordnat kaos åtminstone. Och med ljusgrå väggar i stället för jultomte-röda.


Vår plats på jorden är kaotisk men fin och vi gör den lite finare och lite mer vår en bit i taget. 

Så jag ordnar och donar lite omkring mig och tar mig an livet lite i taget på det vis jag orkar med just nu. På det stora hela så har jag mycket att vara glad åt och jag försöker stanna upp i den tanken och njuta här och nu.

7 kommentarer:

 1. Det gäller att ta vara på sin tid. Och livet består av många grubblerier och mycket glädje.
  Kul att höra ett livstecken från dig och din guldklimp. Skrattar lite för mig själv om det du skriver om bärsjal, känner igen det från min bärsjalsbärande dotter.

  SvaraRadera
 2. Hej Lisa!
  Hej Lisa! Skulle gärna komma i kontakt med dig angående ett stickcafé på Stadsbiblioteket Göteborg i höst!
  Mejla mig gärna: maria.nilsson@kultur.goteborg.se
  hälsningar
  Maria

  SvaraRadera
 3. نستخدم افضل ادوات تنظيف و غسيل الخزانات لاننا افضل شركة غسيل خزانات بالمدينة المنورة و عمال مروبون وحاصلون على شهادة صحية فقط اتصل بنا لتحصل على افضل خدمة غسيل خزانات بالمدينة المنورة

  SvaraRadera