måndag 1 december 2014

uppläggning

Jag har lagt upp till koftKAL-koftan! Avsnittet som kom idag beskriver hur jag tänker ut min halsringning och hur många maskor jag ska lägga upp. Hittills tänker jag och Göken väldigt lika när vi planerar uppifrån och ner och min planering av skorstenskrage ser därför ut så här:

Jag höll ett måttband om halsen framför spegeln och försökte föreställa mig koftan. Hade med mig provlappen också för att bilden skulle bli tydlig i mitt inre. Jag kom fram till en skorsten på 62,5 cm och så lägger jag till 3 cm för den knappkant som ska gå lite omlott. Efter lite avrundande kom jag då fram till att lägga upp 120m. Nu kan jag sticka min skorsten innan jag delar av för raglan och planerar passform i oket! Även om jag gjort en första beräkning, så kan jag sätta markörer och prova kragen innan jag bestämmer mig helt. Så nu har jag en bekväm och enkel stickkväll framför mig. Först 12 varv rätstickning, sen plocka av lite för knappkanter och så slätstickning i några cm. Sen ska jag bestämma definitivt var raglan-ökningarna ska vara och om jag ska öka runt två eller tre mittmaskor på varje ställe...

Edit: Jisses, jag var trött igår... Kragen stämde och blev fin, men den där uppdelningen inför raglan måste jag ha räknat med njurarna, för den stämmer ju inte alls. Nåja, nu stämmer stickningen i alla fall. 

2 kommentarer: