torsdag 10 juli 2014

Girasole

Jag har stickat Girasole. Ett mönster av Jared Flood som beroende på garntjocklek blir olika stora runda filtar. Jag lade upp den 25 juni och den blev klar i förrgår. SÅ rolig stickning!

Girasole betyder solros och man ser verkligen varför i den tydliga blomman i mitten. Jag är imponerad över hur de olika spetsmönstren går in i och över i varandra. Runda spetsmönster tenderar annars att bli mer "randiga" i sektioner än den här var. Kanten stickas på tvären över 6 maskor och det är 213 små spetsar runt om. Den kändes som om den aldrig skulle ta slut, men ett par fotbollsmatcher senare så... Tadaa!

Jag har stickat i Fyberspates Rural Charm i färgen Pebble Beach. Garnet är riktigt lyxigt med sin blandning av BFL, silke och kashmir. Det är lite mer ljusblått i garnet än jag hade tänkt mig. Jag trodde det var ännu gråare, men de små skiftningarna blev himla fina i spetsmönstret så jag har ändrat mig och nu älskar jag färgen.

Den är skir, men ändå inte på något vis. Då jag tänkt använda den här som liten filt snarare än som sjal passar det fint att den är tät och lätt samtidigt. Värmande men luftig.

Jag kommer att sticka det här mönstret igen. I tjockare garn. En av de roligare stickningarna på länge verkligen! Åh vad jag tycker om den!

16 kommentarer:

 1. Den är verkligen jättefin!

  SvaraRadera
 2. Anonym8:46 fm

  Den har jag tittat på länge och blir med din kommentar övertygad om att jag ska göra den nu. Underbart snygg Bra jobbat!!

  SvaraRadera
 3. Anonym4:06 em

  Hej
  Jättefin! Såg att du funderade på en filt till. Hittade denna när jag var ute och letade barnkläder.
  http://drupal.filcolana.dk/da/node/594

  Lycka till/Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lena! Men jag menade nog en till Girasole fast större. Och så har jag planer på en barnfilt till, men där har jag redan valt mönster, garn och färger :D

   Radera
 4. Åh, nu blev jag peppad, längesen jag stickade spets... Kanske ett fall för Fattigskogen. Verkligen jättefin!

  SvaraRadera