lördag 14 juni 2014

London

Vi åkte till London.
Det var en presentresa till Tobbe, så han började besöket med att beundra Nelson och hans lejon på Trafalgar Square.

Vi hann mycket med tanke på att vi bara var där en helg. Jag älskar Londons tunnelbana som gör många delar av den stora staden liksom mindre... och man hinner mycket på kort tid!

Vi hade nästan en heldag inne i Churchill's War Cabinet... Ett fantastiskt museum som lyckades bjuda på mängder av information och en modern museiupplevelse, samtidigt som det verkligen kändes att vi var "där på riktigt" i rummen där det verkligen hände. Vi tittade in i det hemliga rummet där Churchill hade direkt telefonlinje till amerikanske presidenten. Skrubben var kamoflerad till att vara hans personliga toalett... Och kartrummen där man följde krigets skeenden i realtid via många telefonlinjer och tusentals nålar på kartor var helt fascinerande! Det är Tobbe som är nörden, men jag tyckte verkligen om det här museet.

Däremot har jag en känsla av att det är lättare att shoppa kläder ihop med mig än ihop med Tobbe. I alla fall om det handlar om militärt överskott. Fyrtiofem minuter i EN pytteliten butik? Jag vet inte om jag någonsin shoppat i en enda klädbutik så länge. Men på Greenwich market hittade vi en vintage-butik som hade grejer till oss båda. Militära jackor till Tobbe och...

...vintage stickbok från 1946 till mig! Men... fem sekunder senare ville jag gråta. "Display only". Den här var inte till salu.

Tur då att den lilla loppmarknads-antik-marknaden utanför också var öppen och att Tobbe hittade den här där. Den var till salu och jag köpte den illa kvickt!

Den är från 1939 och är en kär souvenir från resan!

Och så kunde jag inte motstå Harry Potter-godis när jag hittade det, trots att det var lite fånigt dyrt.

Vi bodde hos Jon, Roy och taxen Sweep och dessa ljuvliga värdar tog oss till favoritplatser och favoritpubar hela lördag och söndag! Jon tog den här bilden på oss:

Delar av söndagen var vi i Camden. Här hade jag kunnat förköpa mig på vintage väskor! Oj så mycket fint... och fult. Camden är verkligen en hel stadsdel full med småpryttlar av alla de slag.

Pojkarna skrattade en del åt mitt Harry Potter-prat, så de tog mig till King's Cross och Platform 9 3/4... som är en butik. Ja, jag älskar böckerna, men att stå i kö för att hålla i en halv bagagevagn som ser ut som om den åker genom en vägg är inte min grej. Alls. Här fanns mer av godiset, men också allt annat man kan tänka sig i Harry Potter-souvenir-väg och precis som i Camden fanns det fina... och gräsligt fula.

Vi var snabbt klara över att både jag och Tobbe trivs i London. Dessutom hade vi världens gulligaste värdar, som också genast började prata om "next time you visit"... Så vi kommer tillbaka.
Jag lovar att vi kommer tillbaka Sweep!

(Nämen? Inga garnbutiker? Nepp. Inga garnbutiker. Men en hel del garnprat med Jon såklart...) 

8 kommentarer:

 1. Åh, det ser ut att ha varit en härlig helg. Måste utforska London mera någon gång :-)

  SvaraRadera
 2. Så himla mysigt! London ÄR mysigt.

  SvaraRadera
 3. I september är det min tur. Halleluja!

  SvaraRadera
 4. Så fin bild på er två!

  SvaraRadera
 5. I London finns det alltid mer att upptäcka.Tack för tipset om Churchill's War Cabinet. Det får bli nästa gång.

  SvaraRadera