måndag 30 juni 2014

God Juli!

För andra året firar jag och maken Juliafton. I år hamnade det dessutom på rätt datum, eftersom vi fick idén en bit in i juli i fjol...

Det är nämligen så att både jag och maken har våra födelsedagar mitt i kallaste vintern och vi behövde helt enkelt en anledning till att fira och ha kalas mitt i sommaren. Då föddes idén om att fira juli. Så nu gör vi det.

Juliafton är alltså kvällen innan juli, alltså sista juni. Imorgon är julidagen och den andra juli är såklart annandag juli... Enkelt och logiskt. Hur firar vi då? Tja, vi vet inte riktigt än. Vi säger "God Juli!" och ger varandra varsin liten juliklapp. I fjol försökte vi göra nån sorts somrig variant på julmat, men sill och potatis blev bara midsomrigt. Men is-glögg-drinkarna var goda!

I år hamnade juliafton på en vardagsmåndag då semestern inte börjar förrän om en vecka, så vi valde att fira med att behöva göra minimalt med måsten, så i år blev det pizza. Så småningom har vi nog kommit på vad den traditionella maten ska vara. Det här är vår påhittade högtid och därför kan vi hitta på traditionerna lite eftersom. Idag hängde vi upp lite julikulor i en gran. Det blev fint och skojigt!
God juli på er allihopa!

9 kommentarer:

 1. Vad underbart! Jag vill också fira Juli!

  SvaraRadera
 2. God Juli ni också och grattis!

  SvaraRadera
 3. God Juli och en god fortsättning på sommaren önskar jag er

  SvaraRadera
 4. Det är roligt med egenpåhittade högtider! Här hemma firar vi Ahrledagen den 30/6 (då Elof och Leif har namnsdag och vi har ju två skådespelare här i landet som heter just de namnen i förnamn och Ahrle i efternnamn och som dessutom är far och son). Den firas bäst med kaffe och småkakor, samt en svartvit långfilm från sent 30-tal eller tidigt 40-tal, alternativt med ett avsnitt av Rederiet. :) God juli på dig!

  SvaraRadera
 5. Men vilken underbar ide' :-) jag blir så himla glad! Det finns alltid nåt att fira ;))))

  SvaraRadera
 6. Så underbart! God Juli på dig med :)

  SvaraRadera
 7. Ni är så fantastiska!

  SvaraRadera
 8. Anonym1:24 fm

  Vi hade juli-gransplundring förra sommaren! Mycket uppskattat. Vi återanvände granen från julen (utan ett enda barr kvar såklart) och pyntade med godis.
  /Helena

  SvaraRadera