onsdag 21 maj 2014

Du nalkas ljuva sommar...

...då gräs och gröda gror.
Fast mest gräs. Jag ligger efter. I grönsakslandet är potatisen satt, men andra halvan innehåller ännu bara ogräs. Tomatplantor har jag och rabarbern har växt sig alldeles bananas och vi kommer få fina pioner att lukta på... men det är många planteringsplaner som inte hänt - ännu.

Jag har köpt en ny möbelgrupp till trädgården. De ska bara målas vita. Jag har målat halva soffan och en halv stol. Men de blir fina när de är färdiga.

Ja och så har vi ju fått en damm grävd, men det behövs ett dräneringsdike till dammen på ett ställe som fortfarande svämmar över. En dag händer det nog.

Inomhus saknas fortfarande ett inbyggt förrådsskåp och ett par garderobsdörrar och farstun behöver göras om lite med bättre förvaring... Och så är jag gift med en man som tycker att bästa stället att lägga grejer är här (oavsett var han står liksom). Så vi har en del att jobba med när det gäller förvaring och ordning och sånt. Men skit samma!

För ja, vi ligger efter i planerna, men ändå kan jag sitta här och ta djupa, lugna andetag med en kopp kaffe i handen. För det spelar ingen roll att vi "ligger efter", för vi är redan här. I vårt eget lilla paradis. Det är faktiskt löjligt hur hemma jag känner mig, även de allra stökigaste av dagar...

2 kommentarer:

  1. Underbara ord! Och jag känner igen mig i så mycket! Jag har inte heller sått än, inte ens satt någon potatis. Men jag är HEMMA!!! Kram

    SvaraRadera
  2. En sån man har även jag .., allt lämnas där det senast användes och det höll på att göra mig GALEN. Nu tar jag reda på det, bär undan redskapen, ja, jag har insett att är han sån vid 58 års ålder, så lär det inte förändras. Tror jag.
    :)

    SvaraRadera