måndag 7 april 2014

sockor är utmanande

Jag fick en härva garn av Jon. Jag fick välja en av hans handfärgade Oh Em Gee-härvor. Han visade mig bilder från när han lekte med det här garnet i studion och föreställ er hur Jackson Pollock målar ett av sina konstverk över fyra utlagda härvor garn. Så blev det till. Och jag som inte gillar alltför varierade garner? Men så var det de där strumporna... Jag har faktiskt länge tänkt att jag en dag ska sticka ett par turkiska flerfärgade Kelim-sockar av något slag och jag trodde det var ett par såna det här garnet skulle få bli, ihop med svart. Men så bläddrade jag bland Jons mönster och hittade Fire&Ice. De får det bli. Mönstret har varit med i Jons sockklubb och finns inte på Ravelry - än. Tydligen jobbar han på att redigera igenom en massa mönster att lägga upp och det ser jag fram emot!

De här planerna för det knasiga men helt ljuvliga garnet hade jag alltså redan och så startade Dödergök sin sockutmaning i helgen som gick. Jaha. Det är ju bara att hänga på!
 klicka på strumpan för att komma till utmaningsbloggen
klicka på strumpan för att komma till utmaningsbloggen

Ni som känner mig vet dock att det här är utanför boxen för mig.
Så nu ska jag försöka få in den här sockutmaningen i boxen och göra i alla fall en sockstickning till min kopp te... Så här:

Jag är ju ingen sockstickerska! Jag har stickat några ensamma strumpor vid det här laget, ett gäng halva och ETT helt par. Någonsin. Så min utmaning är inte några "8 par innan hösten" eller andra galenskaper folk säger i den här utmaningen (Jag är djupt imponerad!) utan ETT par. Mina Fire&Ice ska vara klara eller tydligt fortfarande pågående när utmaningen är slut. Kort sagt: Jag utmanar mig själv att inte ge upp om ett par strumpor. Önska mig lycka till!

Jag har nu beställt det Perfekta Svarta Sockgarnet (endast det bästa är gott nog för att paras ihop med min Oh Em Gee-härva) och när det landat i brevlådan så lägger jag upp! Spännande!

11 kommentarer:

 1. Åååå Lisa det här kommer att bli superdunderfenomenalt!

  SvaraRadera
 2. Urläckert mönster! Var in och surfade på hemsidan och hittade på tok för mycket vackert garn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt - jag ser fram emot att hans mönster blir mer tillgängliga igen. Han har många riktigt bra!

   Radera
 3. Lycka till!
  Garn och sockor är urläckra!
  Jag är också med och har satt målet lite mer Emmavänligt. Målet kan ju ökas på om det skulle behövas :-)

  SvaraRadera
 4. Det där låter som en utmaning som till och med jag kanske skulle våga mej på. Har en och en halv strumpa färdig till Stora E och jag påbörjade ett par till mej när jag var i Vrigstad. Kanske skulle satsa på att få dem färdiga innan September.

  SvaraRadera
 5. Anonym6:38 fm

  Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Bra gjort Lisa! Hejja hejja! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och jaa... heja mig!

   Radera
 7. Anonym12:42 em

  Så fantastiskt fint garn förtjänar att bäras och visas upp. Därför tror jag att du fixar hela paret fortare än du anar.

  /Annelie

  SvaraRadera