söndag 13 april 2014

sen efit-redovisning

I fredags var det Ett Foto I Timmen-dag och jag var med via instagram. Det var en jobbdag hemma och pauserna som fotoutmaningen gav mig var nyttiga för mig. Här är alla bilderna på rad, men fullständiga kommentarer till dem får ligga kvar på www.instagram.com/visalisas.

Vi började med mys...

...och sen såg större delen av dagen ut så här.

Men jag gick ut med hundarna också.

Jag är med i #eco4me-utmaningen om att lägga ut ett ekologiskt val i vardagen i fem dagar på instagram. Den här bilden lade jag ut i fredags apropå ekologiska garner. Här ligger ett gäng garner på ett stycke stickat i Lavolds Twice Tweed - ett garn av återvunnet material. Från vänster ett handspunnet garn i ull från en hotad fårras, ett nystan Visjögarn från Östergötlands Ullspinneri som gör garn på gårdens ull på räddade texila maskiner. En härva från Solkustens Spinnverkstad och en från Båvens Spinnhus som jag fått nyligen, lokala krafter, lokala får och småskalig produktion. Och längst till höger en härva från NaturalDyeStudio från Garnasinne - handfärgat ekologiskt garn från England. Här skulle jag också ha kunnat lägga färgglada garner från arbetsmarknadsprojekt för kvinnor i Sydamerika och Asien, eller nystan med eko-ull som garanterar god djurhållning, men som transporterats långt, eller garn från små garnfärgare som Tant Kofta eller andra småföretag jag vill stödja... Det finns många sätt att stödja det man tror på i vårt hantverk. Alla val kanske inte stödjer allt, men alla val kan stödja nåt.

Jag kom mig Äntligen för att rama in de toksnygga omslagspapperen jag köpte i Farnham och min underbara hus-poster av Hanna Karlzon.

Det gick trögt med skrivandet, men jag kämpade på...

...tills jag gav upp och gick ut och grävde dike för att rensa lite bland tankarna.

Sen gick jag in och skrev igen.

Jag avslutade min fredag med att äntligen komma iväg på ett stickcafé igen.

Jag och min sockstickning åkte till stan och drack smoothie...

...och capuccino. Och så åt vi småkakor. Det var underbart att få sitta och sticka en stund med andra nördar.

Och så hann jag ändå hem till lite fredagsmys med te och macka och hundgos innan min foto-dag var över. 

8 kommentarer:

  1. Kikar in på din dag. Små avbrott behövs i vardagen.

    SvaraRadera