måndag 21 april 2014

En ny sjal

Jag har stickat en fantastisk sjal! Och den är svår att fotografera...

Jag och Dödergök valde ett sjalmönster ihop och har stickat varsin. Valet föll på Dandelion on a Meadow, en sjal som låg bland mina favoriter på Ravelry, men som jag inte hade tittat närmare på.

Vi har stickat den i systergarn. Båda har använt Easyknits Deeply Wicked, men jag har stickat i färgen som heter Blåbär och Dödergök i färgen Lingon. (Ja, det var två av garnerna jag var med och hittade på namn till innan Unravel!) Färgen är helt omöjlig att fotografera så att det gör garnet rättvisa, men närmast kom vi när jag höll upp den i motljus i kvällssolen.

Och inte var det fel att kontrastera den mot vårskimrande björk heller!

Sjalen kan stickas i vilken storlek man vill. Man väljer hur många mönsterrepetitioner man lägger upp och man lägger upp nederkanten. Jag lade upp 399 maskor till 20 repetitioner. Den blev stor och lång, men alldeles rätt storlek för mig!

Mönstret är välskrivet och visst lär man sig dansen genom repetitionerna något sånär, men jag ville ha diagrammen till hands hela tiden trots allt. Framför allt i början och sluten på varven för att säkert hamna rätt.

Jag älskar den. Och garnet, hårt blockat i spetsmönster, är alldeles magiskt. Det känns lyxigt och trots alla hålen så ligger den och värmer över axlarna.


Nu ska jag bara hitta tillräckligt med fina sommarfester att visa upp den på, för visst känner jag mig alldeles finklädd i den.

Och som vanligt när jag fotar stickat, så finns det husdjur i närheten. Och Rolff kan inte låta bli att posera om han får chansen, så okej då.

Nu ser jag fram emot att se Dödergöks lingonröda... Den ligger tydligen och blockas just nu! 

12 kommentarer:

 1. Finfin sjal! Vilken härlig färg och vilket härligt mönster.
  Jag tycker att du var kanon i TV. Vilken pedagog du är. =)

  SvaraRadera
 2. Kanonfin! Och du, klänningen! Magiskt fin, var har du hittat den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm... en rea på NK för typ 5 år sedan. Det är en sån där som bara kommer fram ibland :D

   Radera
 3. Jättefin sjal i en snygg färg!

  SvaraRadera
 4. Supersnygg!! Ytterligare ett sjalmönster i Favoriter ;-)

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig färg! Och modell(erna) är jättefina!

  SvaraRadera
 6. Alltså Lisa, den är ju helt jäkla gudomlig! Men vi måste stanna upp och snacka om klänningen, så jäkla snygg du är i den! Värsta pinglan.

  SvaraRadera
 7. Alltså, den är så himla fin! Jag är så sjukt imponerad över dig och Göken som har stickat den här sjalen. Det verkar ju inte vara någon "hjärndöd" stickning direkt.

  SvaraRadera