söndag 13 april 2014

en fin dag för Lisa

Jag tog tåget till Norrköping igår. Jag var med på en stickträff som hölls i SMHIs matsal och som var arrangerat av en, för mig, väldigt speciell grupp stickerskor. Ett av stickcaféerna i Norrköping träffades nämligen tack vare Online Stickcafé och mycket därför var jag inbjuden som gäst igår. Deras historia om hur de hittade varandra och varandras stickintresse och hur de nu blivit ett sammansvetsat kompisgäng av människor som utan garn och stickning kanske inte känt varandra alls... Det värmer själen, verkligen.

Dryga sextio personer var med igår. Sticka var där och informerade om hur man blir medlem och lite vad de håller på med. Mysiga Johanna Wallin var där och visade böcker och i-snodds-alster. Två lokala garnbutiker fanns på plats och vi stickade, pratade, shoppade och hade himla trevligt.
Som en liten bonus var Eva-Lotta där från föreningen Sticka, så för första gången sedan vi blev två admins i Facebookgruppen var båda admins på samma plats.

Jag var ombedd att hålla ett litet föredrag om stickspiration, stickade maskor och min egen stickhistoria. De som lyssnade får avgöra om jag sa nåt vettigt, men det kändes som om det gick bra. Det är alltid lika roligt att visa upp Filten (då bloggade jag nästan bara på engelska). Det där som skulle ha blivit en sjal, men eftersom jag aldrig hade stickat förut så blev det en filt... typ. Men jag lärde mig sticka och jag fastnade för en passion som nu är en helt oumbärlig del av mitt liv...

Tack till stickerskorna i Norrköping som bjöd in mig! Extra tack till Anna och Kine som var våra värdinnor! Jag hoppas komma tillbaka och sticka med er nån gång för sicket mysigt gäng ni är!

De två första bilderna i inlägget har jag lånat av Anna Q, för jag var ju verkligen förfärligt dålig på att ta bilder själv!

4 kommentarer:

 1. Anonym6:07 em

  Självklart är du välkommen tillbaka och sticka med oss igen :)

  // Elin

  SvaraRadera
 2. Tack själv Lisa! Och varmt välkommen tillbaka när helst du har lust!

  SvaraRadera
 3. Ja, det var verkligen en toppendag! Det var väldigt kul att ha dig på besök och höra din stickhistoria och om starten av Online stickcafé. Jag är så tacksam för den gruppen, så jag kunde hitta till mysiga stickgänget här i Norrköping :D

  SvaraRadera
 4. En helt fantastisk stickdag på SMHI! Så roligt det var att höra din stickhistoria och jag gillar tipset med de "vridna avigmaskorna" som jag måste testa.
  Hoppas vi ses snart igen och hjärtligt välkommen åter!

  SvaraRadera