måndag 21 april 2014

det här med TV...

...är märkligt. Särskilt som jag inte har några TVkanaler att titta på själv, så fattar jag liksom inte vilken genomslagskraft det har. 

Jag har inte bett om att få vara med i TV. TV4 har frågat mig två gånger nu och i morse lärde jag ut räta maskor i Nyhetsmorgon i TV4. Inslagen blev färre och kortare än jag blivit förvarnad om och många beslut tas under sändningens gång, även om allt är planerat på sekunden i förväg - också. Men jag tycker det gick bra. Jag fick inte sagt allt som var tänkt, men gensvaret efter sändningen visar att det viktigaste gick fram! Vänner skriver på Facebook att "nu ska de minsann våga prova" och kommentarer i andra sociala media visar också att jag lockade fram lite nyfikenhet och kreativitet hos tittarna. Så jag är nöjd.

Det är svårt att ens skriva. "Jag är nöjd". På det stora hela ÄR jag det, men som vanligt är man sin egna största kritiker. Jag ser tunt hår och dubbelhakor. Jag önskar att jag hade sagt si i stället för så... Men jag är nöjd med vad som ändå gick fram.

Nu måste jag dock få påpeka att det här var det spretigaste program jag vare sig sett eller medverkat i. Jag tyckte nästan synd om Tilde som trots de tvära kasten var galet proffsig och hoppade mellan teman som var inklämda på någon minut var. Det jag hann med att se eller vara i bakgrunden av förutom mitt egna inslag var: fråga barnpsykologen om syskonbråk, gör smörgåstårta av påskresterna, välj att vara glad, dags för ny Boston maraton ett år efter bomben, östrogendominans är ett felaktigt påhitt, Gunhild är en fascinerande person, musik med Marlene, nykära Bonde-möter-fru-paret... Så, spretigt var ordet sa Bull. Så jag är glad åt mina fyra minuter jag.

Hoppas jag inspirerat att börja sticka eller att våga att lära ut stickning bland så många de bara går. "Mönstret" på "Sjalen-som-kan-bli-precis-som-man-vill-fast-trekantig" och som är lättare än att knyta skorna hittar du här.

Om du vill se hela klippet med mig i TV så klickar du här. 

(Bilderna är screenshots från klippet på TV4Play). 

24 kommentarer:

 1. Jag såg programmet i morse och jag tyckte du var bra och pedagogisk! Håller med om att programmet var väldigt uppstyckat och hattigt så jag tröttnade faktiskt till slut. Konstigt att de inte fokuserar på lite färre gäster och ger dem lite mer programtid så att man får till något enhetligt. Då hade ju de som faktiskt ville lära sig sticka ordentligt kunnat få lite mer kött på benen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag hade också önskat mig färre inslag med mer tid på varje... men jag tänker vara glad att de tog sig tid för stickning alls. :D

   Radera
 2. Jag visste inte att du skulle vara med men så plötsligt var du där i TVrutan.....Proffsig, så enkelt förklarat hur maskorna fungerar alltså Du är Bäst!
  Kram Eva-Lena

  SvaraRadera
 3. Det var en glad överraskning att se dig i rutan i går! Och nu tänker jag vara lite ytlig, men du är så jäkla snygg! Tokfin frisyr och fantastisk varm utstrålning. Kram på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nemen TACK! Jag kände mig verkligen inte snygg igår så det här värmde extra.

   Radera
 4. Du var jättecool. Men den där bildproducenten ... Skicka hen några klipp från Knitting daily eller vad de heter. Man kan ju inte filma mittemot, man måste ju filma uppifrån/ från den stickandes håll!

  SvaraRadera
 5. Tunnt hår?! Cool friss tänkte jag! :D

  SvaraRadera
 6. Anonym10:53 em

  Nä, ta av kritikerglasögonen, dina egna är de mest kristiska!
  Vi andra såg ett fantastiskt inslag med stickglädje och en härlig brud med cool friss.
  Tyckte speciellt om när du visade hur maskorna krokar i varandra i början. Genialiskt!

  SvaraRadera
 7. Vad pedagogisk och duktig du är Lisa!!
  Och fin!

  SvaraRadera