lördag 5 april 2014

Det där med slätstickningen...

En av mina deltagare från "utveckla din slätstickning" har lagt upp en bild på instagram idag (som jag inte kan dela) med bildtexten: 

"Morgonens projekt, lära sig bulgariska aviga maskor. Fifan så bökigt. Och svårt att komma på sökord för youtubeklipp."

Hon får frågan "Varför?" i en kommentar och svarar: 

"För att pröva olika sätt att få jämnare slätstickning, kunna byta mellan olika sätt för ergonomin skull, se om jag kan bli snabbare på nåt visst sätt. Och för att det är roligt."

Jag har sällan fått så klockrena bevis på att en workshop fungerar och den här kreativa och nyfikna längtan till utveckling värmer mig långt in i själen idag! TACK K, det var den finaste utvärdering på workshoppen jag kunde få!

Workshoppen handlar alltså om att se sin stickning i nytt ljus. Vi tittar på varandras sätt att sticka och på hur maskan faktiskt blir till. Hur mycket garn gör du av med och varför? Kan man göra på andra sätt? Vi går igenom några hur och varför.

Nästa gång jag håller den här workshoppen är redan i morgon söndag, på Vuxenskolan, och efter det ska workshopväskan med till Höganäs där det är Stickfestival den 17 maj. Det lär finnas några platser kvar där, så vi kanske ses i Höganäs om du är nyfiken på väskan? 

2 kommentarer: