lördag 15 mars 2014

kalaslördag med utflykt

Idag har jag flängt omkring lite. Alldeles för mig själv, men jag har träffat lite folk här och där på mina äventyr. Jag började med en tur till loppisen Vinden i Alingsås, så där som man gör på lördagförmiddagar. Men idag var ingen vanlig lördag... Jag lämnade två kassar med saker och köpte ingenting! Nähä? Jaha? Nu då?
Lite förvirrad och med en del tvivel om jag var riktigt frisk eller inte åkte jag till dagens viktigaste mål: GarnTuas kalas! GarnTua är min närmaste garnaffär och ligger vid stora torget i Alingsås. Det finns en fin garnaffär till i Alingsås, så det är en lyxig småstad, men GarnTua firade idag att butiken har funnits i 70 år! Det är ju jättehäftigt! Klart jag ville vara med och fira! Grattis GarnTua!

På kalaset bjöds på kaffe och kaka och fina erbjudanden. Det är svårt att gå ifrån Sandnes Alpaca-Silk, så det var nära att jag köpte mer. Men jag har redan ett par nystan som jag klämmer på ibland. Mysgarn.

Langs Jawohl Magic vet jag ju hur fint det blir uppstickat, men jag behöver det ju inte... Herregud, man skulle kunna tro att jag utvecklat nån form av karaktär?

I stället blev det två små nystan Mandarin Petit som ska bli en present, som fick följa med hem.

I butiken satt nämligen Therese Hagstedt och signerade sin bok "Färgglad Virkning" samtidigt som hon visade en massa färgglad virkning och då kunde jag inte stå emot två somriga, glada nystan. Jag är inte mer än stickerska.

Tack GarnTua för kalaset! Och Grattis till jubileet!

Sen fortsatte mina äventyr. Ett litet uppdrag i bygghandeln (Varför blir den unge killen i snickarbyxor fortfarande förvånad när en 35-årig kvinna säger "balksko"och vet vad det betyder? Det irriterar mig!) och sen en utflykt ända till Vara. Jo alltså, vi behöver nya trädgårdsmöbler och när man via Blocket hittar en grupp som passar till ca 1000kr mindre pris än allt annat man sett, ja då åker man till Vara. På vägen passade jag på att titta in på två ställen jag kört förbi flera gånger och undrat över. Nu undrar jag inte längre. Nu vet jag, att jag har hittat två nya smultronställen! Loppis-ladan i Naum hade en hel massa fint (men jag köpte bara en liten pall! Heja mig!) och hit ska jag definitivt komma tillbaka.

Och så svängde jag in till Torp Kringeläng. Jag väntade mig ingenting och hittade Världens Mysigaste Café och loppis/kuriosa-ställe!

Hit ska jag ta gäster i sommar och hit tänker jag åka för en mysig kaffe mer än en lördag framöver!

Här köpte jag bara en kopp kaffe, men nu när jag kommit hem tycker jag nästan att jag borde ha köpt en fin plåtask jag såg...

Det här har varit en fin lördag hittills. Nu ska jag blocka en sjal innan vi tänder grillen och laddar för en lördagskväll med lammspjäll till middag och cheesecake till efterrätt. Jag har det faktiskt himla bra.

4 kommentarer: