lördag 25 januari 2014

hemlisfrågorna

 Jag är med i Stickameras nya hemlisbyte
Jag är med i Stickameras nya hemlisbyte
! Hurra för nystarten på Stickamera!
Här är svaren på hemlisfrågorna från mig:

1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om?
För mig är det naturfibrer som gäller. Ull, ull, ull, men även silkeblandningar och en hel del annat. Bomull är jag noga med att den ska vara ekologiskt odlad. Jag vill gärna veta varifrån garnet kommer, så långt det är möjligt att följa. Ekologi, hållbarhet och framtida generationers möjligheter till gott liv är viktigt för mig. Så allt från småföretagare, indie dyers, udda fårraser, gårdars eget garn... Jag gillar det lite udda och småskaliga.

2. Vilka är dina favoritfärger?
Alla färger. Nästan. Alla färger du kan hitta i skogen - från granitgrå, tallbarksbrun, lingonröd, mossgrön... och regnbågen. Just nu är det antingen grått i alla nyanser eller hela regnbågar i taget som lockar mest.

3. Är det någon färg du absolut inte tycker om?
Hudfärgsbeige och laxrosa going on aprikos är inga favoriter. Jag har svårt att själv bära gult, men älskar ju färgen egentligen... Nej jag har mer problem med alltför melerade garner i alltför många färger i taget. Handfärgat, melerat i en och samma färg kan vara det vackraste som finns, men galna blandningar som bara ser fläckigt ut är inte min grej.

4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?)
Jag stickar allt på rundstickor. Nästan. Jag byter ibland till strumpstickor. Jag har favoriter av många olika märken och använder metall, trä, kolfiber beroende på stickprojekt. Svårt att säga en favorit då...
Jag älskar mina svindyra Signatures och mina loppisfynd, men på olika sätt.
Men Chiagoo-stickorna med plastad röd vajer är underbara.

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan?
Jag startade en tisdagseftermiddag 2005. Så jag har inte stickat hela livet. Jag älskar att utmana mig i stickning och vågar nog påstå att jag provat ovanligt mycket för de 8 år jag stickat. Jag är nog avancerad på det viset, men i erfarenhetsmängd har jag förstås inget att komma med mot alla fantastiska stickerskor som stickat hela livet.

6. Dricker du kaffe? Te?
Ja och ja. Svart, mörkrostat kaffe, eller svart, kryddigt eller fruktigt te.
Jag dricker inte grönt te.

7. Är du allergisk mot något?
Jordnötter.

8. Vilken slags musik tycker du om?
Svår fråga. Så många olika sorter till olika situationer. Jag är en allätare på det mesta utom de allra senaste listettorna (som jag aldrig hänger med i), dansband och death metal...
Från Simon & Garfunkel till Sisters of Mercy liksom.

9. Favoritgodis?
Åh, jag som försöker sluta... Jag är alldeles för förtjust i godis. Lakrits är min största last!

10. Håller du på med någon annan “skapande hobby”, förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.)
Jag har tecknat och skrivit i hela mitt liv. Utbildad till arkitekt har jag uppriktigt sagt svårt att tänka utan en penna i handen...

11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv…
Allt! Men det har blivit mest sjalar och koftor.

12. Prenumererar du på någon sticktidning?
Nej, men jag köper lösnummer av Knitscene, the Knitter och andra beroende på innehåll.

13. Har du något drömprojekt på önskelistan?
Jag håller på med mitt drömprojekt (Katherine Howard) men det är mycket jag har kvar att sticka i livet. Jag drömmer om alltihop!

14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått?
JA! De jag har är välanvända och jag borde sticka mig fler... Handleden är 17,5cm i omkrets.

15. Tycker du om att sticka pulsvärmare?
Njä... det är ju det där med två likadana... Jag har gjort några par, ofta i magic loop, men det är inte ett favoritprojekt trots allt.

16. Stickar du sockor?
Väldigt få, väldigt sällan.

17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.)
Mina fötter är olika stora. 22cm på ena foten och nästan 23cm på andra. Enkelt uttryckt är det min vänstra stortå som står för den extra centimetern. Jag har rätt högt fotvalv, så alltför tajt "vinkel" på strumpa funkar dåligt på mig.

18. När fyller du år?
27 november

19. Stickar du med pärlor?
Jag har provat och det blev fint, men det är inget vanligt inslag i mina stickningar. (Jag har dock alldeles för många pärlor)

20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?)
Jag är Harry Potter-nörd (böckerna på engelska!) och jag älskar Tolkien. Men annars är senaste årets största läsupplevelser Fredrik Backmans böcker (Den om Ove och den om Elsa).

1 kommentar: