tisdag 3 december 2013

om en trasig tå

Tån var trasig. Jättetrasig. Det visar sig att läkarna inte berättar allt när de hoppas på det bästa, men fruktar det värsta. När jag fick ha gips till knät i fyra veckor pga en bruten stortå, så förstod jag ju att brottet var lite knepigt, men det var inte förrän igår, när jag fick ta bort gipset, som jag fick veta hur läkarna funderat.

Stortån gick av i en spiralfraktur ovanför leden man böjer själva tån med. Tå-toppen ramlade in och lutade sig på de andra tårna. Läkarna diskuterade eventuell steloperation redan när jag var på akut-besöket. Men tån har läkt rakt. Bättre än väntat. Jag kan inte böja den alls (än), men fortsätter den läka så här fint blir den nästan som förr. Nästan.

Men jag har blivit av med gipset! HURRA!

Men det var nära att jag fick ett nytt lite mindre gips igår. Sen ändrade han sig till "ett litet stödbandage i alla fall". Sen ändrade han sig igen till "ingenting, men då får du vara väldigt försiktig". Så nu är jag fri! Men försiktig. Om man ska hårddra det doktorn sa, så blir det ungefär "Om du överanstränger tån eller snubblar de närmaste tre veckorna så stelopererar vi den."

Så man skulle kunna säga att min respekt för trösklar nu är aningen överdriven, men samtidigt hälsosam.

6 kommentarer:

 1. Alltså, jag har full förståelse för allvarlighetsgraden av skadan, och du har verkligen mina fulla sympatier för det du råkat ut för - men din illustration av dig själv var så dråplig att jag inte kunde låta bli att skratta!

  Hoppas tån klarar sig undan fler olyckor och att den snart är tillbaka i sin vanliga form igen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :D Ja, jag försöker skratta åt det. Det är lättast så...

   Radera
 2. Intressant alltsammans! Och förundrad över att du alls fick ta fram kameran; själv fick jag bannor av en barsk sköterska när hon skulle ta ett prov bara (ett rör som skulle fyllas med blod från armen) och stränga order att lägga ifrån mig kameran.
  "Här filmar vi INTE!" sa hon bestämt.
  Det var ungefär som om hon trodde jag samlade in bevis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ta bilder var inga alls problem. "Klart det är spännande" sa sköterskan som om jag vore en femåring på äventyr :D

   Radera
 3. ارخص نقل عفش بالرياض
  دينا نقل عفش بالرياض دينا نقل عفش بالرياض
  نقل عفش من المدينة المنورة الى مكة نقل عفش من المدينة المنورة الى مكة
  نقل عفش من الدمام الى جدة نقل عفش من الدمام الى جدة
  شحن عفش من جدة الى الاردن شحن عفش من جدة الى الاردن

  SvaraRadera