torsdag 26 december 2013

julen

Julhelgen är över. Mamma sitter snart på tåget hem till Stockholm och vi plockar undan efter juldagsmiddagen igår. Det har varit en lugn jul. Julafton hos svärföräldrarna och juldag här med samma gäng. Julmat där på julafton och hjortsadel här igår på juldagen. Så i år passade jag på...

Jag drömmer om en familjejul runt mitt bord med arvegods från alla familjeträdets grenar på bordet. Traditioner och rätter från alla familjens konstellationer och vanor. Men i år fick vi juldagen, så jag lade en duk som Tobbes mormor broderat en gång på bordet, ställde ljusstaken vi fick i bröllopspresent i cirkeln på bordet och dukade med min farmors finporslin.

Duken är magisk tycker jag. Broderat så att motivet framträder i mellanrummen mellan stygnen...

Farmors servis med grankottar tycker jag så himla mycket om och silverbesticken jag ärvt efter henne ska jag någon gång ge ett eget bloginlägg...

Kombinationen kändes både galet blandad och traditionellt rätt och julig.

Och för att blanda lite extra, så stod det en liten keramiktomte vid varje glas.

Rolff har umgåtts med Rambo hela julen och det har gått så bra så (Förutom när de ville ha samma tuggben, men det gick bra och det var Rolff som betedde sig bäst!) och det känns tryggt. För senare i mellandagarna väntar ett nytt äventyr... Både för oss och för Rolff.

7 kommentarer: