lördag 14 december 2013

adventskalenderstickning

Jag fick ett infall och är med i Tålamodspåsens adventskalender-stickning. En mysteriestickning där man får en bit att sticka om dagen. Sen på julafton sitter man där med en stickad mojäng man inte hade kommit på själv. Skoj idé och jag måste tillstå att Eva-Lotta som gör den har gjort det väldigt bra.

Det började med diverse märkliga olika bitar, men med spännande teknikmoment i varje. Nu råkar jag vara en mycket experimenterande stickerska, så jag fick vänta till den 8e med att få prova nåt som var helt nytt för mig (en uppläggning). Men det är tanken på alla dessa stickerskor som sitter i stugorna och liksom "råkar prova" vändbara flätor, dubbelstickning och en lettisk fläta i kanten... Fiffigt och snyggt gjort!

Den åttonde fick vi i uppdrag att sticka den rödvita biten till höger. Strukturmönstret görs med lyfta maskor och en fuskfläta. Men här fick jag prova en extra elastisk uppläggning som jag inte hade gjort förut, så nu har jag gjort den på tio olika små provlappar till för att se vad den var bra till... Och den är bra till mycket! Så den kommer jag att se som en julklapp från Eva-Lotta framöver!

Vid Lucia började jag ana vad det skulle bli...

Och idag när vi fick sticka "skor" är jag väldigt säker på att det blir en docka.

Jag har använt endast restgarnssnuttar i tvåtrådig ull från både här och där. Igår fick jag trassel då mitt vita garn var slut, och vi skulle sticka ett "bakstycke" till västen. Men letar man i mina garnpåsar hittar man det mesta, så jag hittade en annan snutt. Aningen tjockare, men det syns inte.

Det här är kul och precis lagom om dagen. Jag ser fram emot att få visa den färdiga filuren... 

12 kommentarer:

 1. Så kul att läsa!!! Filuren lurar vidare.

  SvaraRadera
 2. Ulrika N8:34 em

  Kan det bli en tomte??? undrar

  SvaraRadera
 3. Åh! Jag har sett delarna tidigare och grubblat mig gråhårig över vad det ska bli... Plus att jag har svurit över att mina stickor sitter fast i annat jobb. Nu vill jag verkligen sticka, jag också!

  SvaraRadera
 4. نقل عفش داخل جدة
  دينا نقل عفش جدة دينا نقل عفش جدة
  افضل نقل عفش من جدة الى الرياض افضل نقل عفش من جدة الى الرياض
  نقل عفش من جدة الى دبي نقل عفش من جدة الى دبي

  نقل عفش من الدمام الى الرياض نقل عفش من الدمام الى الرياض

  SvaraRadera
 5. Do not think! Just come with us to BGAOC and play with us. we have the best casino games come to us and win soon.

  SvaraRadera
 6. Бытовая и профессиональная светодиодная лента 12в и 24 вольта, я знаю где брать, лучшее на Экодио

  SvaraRadera
 7. pristinecleaningdirectltd8:04 fm

  I’ve recently started a site, the information you offer on this web site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work. I have been reading out some of your articles and i must say nice stuff. I will definitely bookmark your blog. pristinecleaningdirectltd

  SvaraRadera