fredag 29 november 2013

Come along Pond!

Något jag aldrig skrivit om här är Doctor Who. Jag gillar Doctor Who. Jag hittade ett mönster med Doctor Who-referens i namnet, så jag kunde inte låta bli. Come Along Pond! heter mönstret. Egentligen ska man göra den på stickor 6mm, men jag valde att hålla mig till favvostorleken 4mm och göra den lite mindre. En spetssjalett blev det. Nu ligger den och blir blockad och åh! Spetsmönstret dansar! Jag ska visa den igen när jag kan ha den på mig...

Det här var inget nybörjarmönster. Låååånga rapporter med spetsmönster på rät- och avigsidan. Men designen har omsorg i sig. Jag blir alldeles glad över små extra symmetrier och omtänksamheter om stickerskan i den här... Hittade ett litet fel i diagrammet, men det var lätt att hitta då logiken i mönstret är tydlig.

Garnet är Easyknits Deeply Wicked (som vanligt...). Jag älskar hur vackra och skarpa maskor det här garnet ger och hur levande färgen är i Easyknits semisolids. 

1 kommentar: