torsdag 17 oktober 2013

ord i oordning

Jag bloggar oregelbundet. När  jag har något att säga. När en tanke malt ett tag. När jag har en bild jag vill visa, eller något färdigstickat. Just nu maler min hjärna kring ett inlägg om tacksamhet i allmänhet, centrerat kring en liten oväntad gåva i synnerhet. Det är på gång.

Men orden bråkar med mig just nu. Både i bloggen och på jobbet. De vill inte ställa sig på rad som jag vill att de ska. De kommer klumpvis och i oordning, och skrivandet blir ett redigerande mer än ett skapande. Det står stilla, knådas, rycks lite, tar lång tid. Flödet finns inte riktigt.

Så det där inlägget är just nu en rad lösryckta fraser och nån sorts tanke om ett upplägg, som snart har landat. Under tiden försöker jag jobba. Skriva. Det flödet är just nu helt vansinnigt trögt. Jag använder bloggen som andningshål för jobbtexten. Lastar av några orediga ord här, för att få ordning på några fraser där. Vissa dagar hamnar fler ord i bloggen än på jobbet. Även om jag siktat och fokuserat jobb. Jag blir förvånad och lite arg på mig själv över sånt. Men man gör så gott man kan. Och dagar då både blogg och jobb står nästan still... så blev jag glad då jag hittade en lista att fylla i hos Amanda. I en lista kan man ruska av sig några ord som har fastnat utan större ansträngning. Och kanske får det lite av det andra att lossna och flyta en stund. Jag hoppas på det.

Låt som när du är ledsen sörjer till? Vänder mig sällan till musik på det sättet. Tystnad är nog "ljudet" jag sörjer i.
Beroende av: Kramar, leenden.
Vem behöver du mest just nu? Tobbe. Utan honom skulle det vara kört känns det som.  
Vad tror folk om dig? Att jag är glad och energisk och tycker allt är roligt.
Stämmer det? Långt ifrån alltid. Tyst och grubblande är jag ofta, men i ensamhet.
Vad får du oftast komplimanger för? Mina stickningar, mina handledningskommentarer på jobbet.
Brukar du skratta för dig själv? Inte bullrande och högt som när jag är med andra, men absolut.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? Det är en smiley från Ulla på Vuxenskolan.
Nästa mål i ditt liv: Att bli klar med avhandlingen. Men innan det bara klara av den här vintern med förståndet i behåll.
Hur svarar du i mobilen? Lisa.
Vem ringde dig senast? Tobbes mormor.
Antal timmar sömn inatt: ca 7, men inte i sträck. Jag har vaknat några gånger.
Brukar du komma i tid? Ja. I god tid. Jag brukar sitta och vänta i förväg.
När mår du bra? Bland vänner. Med stickningen i handen. I Tobbes famn. När jag är trygg.
Hur känner du dig nu? Trött. Det är känslan som just nu ligger ovanpå det mesta annat.
Vanligaste färg på dina kläder: Svart, med något färgglatt som bryter av.
Var du aktiv i skolan? Ja.
Favoritdryck på morgonen: Kaffe!
När brukar du oftast gå och lägga dig? 11-tiden... 
Är du blyg? Nej.
Sysslar du med någon idrott: Nej, men jag borde... Raska promenader och lite löpning försöker jag få in i mina rutiner.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nej. Jag trodde nog på det, men eftersom jag inte blev kär i min själsfrände förrän typ 47e ögonkastet, så tror jag mer på långsamt växande kärlek som kan bli hur stor som helst än på störtförälskelse (som förvisso är häftigt, men mindre tryggt).
Är du bortskämd? Ja. Som fan. Jag bor i mitt drömhus med mannen jag älskar. Jag är privilegierad och trygg. Jag har allt jag behöver och väldigt mycket därtill. Jag har det egentligen alldeles för bra, så jag försöker dela med mig.

8 kommentarer:

 1. Jag förstår precis hur du känner. Jag har också svårt att hitta orden just nu. Sitter och skriver på en jobbansökan och kan absolut inte få fram exakt hur bra jag skulle passa för tjänsten. Jag hoppas det lättar snart, både för dig och för mig.

  SvaraRadera
 2. Anonym9:04 fm

  För mig hittar du orden alldeles perfekt i dina texter. Du är så mänskligt klok.
  Författareframtid?

  SvaraRadera
 3. Marit1:49 em

  Du är så klok o så varm - jag blir så glad av dig o allt du delar med dig av... kram

  SvaraRadera
 4. This blog is so nice to me. I will continue to come here again and again. Visit my link as well. Good luck

  SvaraRadera
 5. There are three predominant pay through telephone providers, and they are Boku, Payforit and ApplePay. You can study extra about these choices in the subsequent section, or, in the instances of Boku and Payforit, by way of analyzing via their committed pages on this site. It need to be stated that landlines can’t be used for this price method, so there’s no way to savings cash the usage of your BT landline.

  SvaraRadera