måndag 28 oktober 2013

lugnet före stormen

Den här stunden ska jag försöka minnas. Den är märklig. Prognoserna sa att stormen skulle nå Göteborg kl 16. Det var sju minuter sedan. För ungefär 10 min sen slutade det regna här. Tvärt. Som om någon vred av kranen. Sen stannade vinden. Gråa skyar rusar högt över torpet och det är inte någon tvekan om att det är Väder på gång. Men här, nere på marken, är det helt stilla. Helt. Stilla.

Det är märkligt tyst då vi hört både regnet och vinden hela dagen. Talltopparna som svajat senaste timmen står i givakt och verkar inte känna minsta vindpust alls. Just nu. Trots hastigheten på molnen där högt ovanför dem.

Snart sänker sig vädret ner över oss. Så känns det.
Jag ville blogga om känslan för att komma ihåg den. Så här känns Väntan när hela tillvaron väntar.

Nu ska jag sätta mig och titta ut. Och vänta på vädret. 

6 kommentarer:

 1. Så där lugnet före stormen kände jag i förmiddags. Det var helt stilla och regnet silade ner. Vi var ute hela förmiddagen. Nu har det åter igen stillnat. I varje fall hörs det inte längre men i några timmar trodde jag nästan fönstren skulle blåsa ut och det hördes som det blåste storm rakt igenom lägenheten. En väldigt märklig känsla. Nyheterna kunde vi inte se på för vi fick bara höra några ord i taget innan det bröts. Så jag vet inte hur det har gått hemma i Göteborg och uppe hos dig. Men jag såg hos Rosenvante att det nu kommit till Gotland redan. När det ljusnar så får vi se vad som hänt.

  SvaraRadera
 2. Exakt så var det här!
  Jag tittade ut genom fönstret och undrade vad som hänt? Grenar som för några minuter sedan vajat rejält för vinden, var alldeles stilla. Det var .., magiskt! Och alldeles tyst var det.
  Och sen ..., bröt helvetet ut.

  SvaraRadera
 3. Anonym10:11 em

  ӏ wish many more authors authored in this waay ass I uncover
  loads of needless repetitіon in articles that make foߋr ɑ very ɗull read.
  Ƴour reѕearch on the subject is comoletely thorough
  and the insіght is communicated inn waʏs that
  realy makes yyou question EVERYTHING. Certainly motivating!
  Many thanks.

  my web-sitе: e juice sample pack

  SvaraRadera