tisdag 24 september 2013

trött koftstickerska

Jag har stickat ännu en grå kofta. Jag älskar den. Men jag är inte så säker på att jag älskar mig i den. Jag tittar på bilderna Tobbe tog och undrar vem det är, hon den där i koftan. Hon ser tjock och trött ut. Jag känner mig tjock och trött.

(Ja, jag veeeeet att jag "duger som jag är", men just nu mår jag inte hundra och att hylla min kropp när jag bara känner mig trött och instängd i den just nu... nja. Inte just nu. Okej?)

Men koftan då!
Den är stickad i HLK (Garn från Hälsingefår) från Garnstumpan. Ett garn jag spanade länge på och önskade mig en kofta i.
Det är lite sticksigt, men det känns liksom På Riktigt och slätstickningen blir så magisk fin i det. Det luktar ull. Det gav mig mjuka händer då det har en del lanolin kvar i sig.

Jag ÄLSKAR kragen på min kofta. Precis som jag hade tänkt mig. Och knapparna är faktiskt de finaste knappar jag har.

Ärmen är lite trång, men det beror delvis på att jag blockade den för dåligt. Den här kommer alltså så småningom sitta än mer som en smäck, för jag är galet nöjd med axelns utformning i övrigt.

Och jag älskar assymetriska plagg!

Och jag älskar mina röda stövlar!

Och jag älskar min magiska vovve. Koftan är förresten svängt längre bak än fram. Det här kortet får vara med för att man ser det och för att Rolff blev så snygg...

25 kommentarer:

 1. Anonym6:40 em

  Snygg! Grått är flott, min favvofärg. Mysiga bilder på dig och Rolf :)
  Eva-Lotta Scavo

  SvaraRadera
 2. Gillar!! Både koftan och dig... <3

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att du är fin i den!

  SvaraRadera
 4. Jätte fin kofta.Den där axelavmaskningen är snygg.Härliga höstbilder på dej och din kompis Rolt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Koftan är stickad uppifrån och ner i ett enda stycke. Det finns inga avmaskningar i närheten av axeln :D

   Radera
 5. Så fina ni är, både du i koftan å så Rolff!

  SvaraRadera
 6. Snygg kofta och fina bilder :) Tyckte också axeln såg väldigt snygg ut!

  SvaraRadera
 7. Ulrika N7:46 em

  Superfin kofta på en superfin tjej!!!

  SvaraRadera
 8. Härlig modell. Me like =)

  SvaraRadera
 9. Anonym9:52 em

  Jättefin kofta. Gillar den enkla modellen och den grå färgen. (Dessutom är du fin i den...)

  SvaraRadera
 10. En fantastisk kofta på en fantastisk stickerska. Jag skulle mer än gärna sticka en likadan.

  SvaraRadera
 11. Å, det är hemskt att känna sig sån!
  Nu, när kvällarna blivit mörka, ser jag hela tiden speglingar av mig själv i fönstren. När jag diskar .., eller i dom stora skyltfönstren på jobbet. Då blir jag så förvånad .., va, är det där jag ...? Det är som att man har tappat bort sig själv. Gått lite vilse. Lycka till med att vända känslan! Och såväl kofta som madame själv, är fin.

  SvaraRadera
 12. Anonym9:24 fm

  Du...kofta....Roffe....naturen är magiska på bilderna! Underbara...Men jag förstår precis hur du känner....det värsta är nästan att man innerst inne vet att man endast själv kan vända detta. Jag tillåter mig någon sådan dag innan jag tvingar mig lite....jag tror att sådana dagar fyller en sorts funktion också Kram till dig/Marie

  SvaraRadera
 13. Härlig kofta som klär dig toppen! Kram

  SvaraRadera
 14. Ibland tycker man inte riktigt om sig själv oavsett vad man har (och inte har) på sig. Tycker för övrigt att en trött Lisa är rätt söt hon med. Särskilt från höger sida ;)

  Störgillar kragen! Har velat göra en liknande kragskapelse (fast mycket trängre) ett bra tag. Har bara inte självförtroende nog till att frilansa tröjan...

  SvaraRadera
 15. Men Lisa, vare sig man är tjock eller inte, så är tjock bra! Det sa jag och en av mina tjocka kompisar inför hennes bröllop i Augusti. Enda nackdelen är att det går åt mer garn när man stickar tröjor och koftor då...

  SvaraRadera
 16. Anonym9:40 em

  Så jädra snygg!!!!! Finns det kanske ett mönster till salu?? //Jenny-Ann

  SvaraRadera
 17. Anonym9:19 fm

  Koftan är verkligen fin! Jag håller tummarna för att det kommer en stickbeskrivning på den någon dag. Håller även tummarna för att du känner dig mer hemma i dig själv snart! Vet hur tungt det kan vara när en inte riktigt trivs och saker kanske skaver inombords och även på utsidan av huden.

  /Caroline

  SvaraRadera
 18. Alltså, den är så jäkla snygg! Du är helt otroligt på små detaljer som gör plagg helt fantastiska!
  Och vet du? Jag ser en fantastiskt underbar Lisa i en sjukt snygg kofta som är lite hösttrött och behöver påhälsning av stickfamiljen och sticktid under en filt. <3

  SvaraRadera