söndag 18 augusti 2013

efit

Idag är en sån där efit-dag (Ett Foto i Timmen) och fler som är med hittar du här.
Förhoppningen är att det ska hända lite den här dagen, men den börjar obeskrivligt slappt.

8.35 Jag vaknar. Det här är det första jag ser.

9.30 ca tycker Evert att jag ska släppa in honom och ge honom mat! (Eller som han själv uttrycker det: "Mjau!")

10.00 Bonusbild: Vi andra har klivit upp. Det har inte Rolff...

10.30 Soffhäng med Q, kaffe och idéer för dagen.

11.30 Tanken var att plocka ner lite av äpplena för att göra äppelgelé men... Det syns inte på bilden, men det spöregnar. Det blir inne-pyssel idag.

12.30 Det har börjat hända grejer och jag är redan genomsvettig. Mannens lekrum på övervåningen är ett litet krypin under snedtaket. Här gör vi om. Eftersom jag vet hur stökigt det kommer att vara här konstant, så grundar vi med vita väggar att vila ögonen på. Det krävs dock många lager för att täcka de skitiga, bebisblårandiga tapeterna.

13.30 Bilden är aningen arrangerad, men medan jag fixar och rensar och målar och donar har Tobbe en playdate med Daniel. De pratar pangpang, spel och "taktisk utrustning" (handväskor med innehåll).

14.30 Nästa projekt! Rensa garderober! Jag börjar med de lätta hyllorna. Fram med blåsäckar att packa allt som ska ut i!

15.20 (tio minuter tidigt) Ska ge mig på att måla ett lager till. En hel blåsäck med kläder som ska ut står i hallen. Rolff är alldeles nervös av mitt flängande. Vill vara där jag är, men börjar bli less på hur jag flänger upp och ner för trappan...

16.30 Inspirationsflöde gör att jag måste lämna rensadet lite. Nystar grå ull och funderar på om jag ska fortsätta på något eller börja på något...

17.30 Ni måste snart tröttna på mina virkade blommor, men jag är så stolt över dem! Har dock slut på ett par färger av de restgarner jag använt, så i väntan på mer garn börjar jag sy ihop  de jag har. (Eftersom jag har olika färg på alla kanter blir det snyggast att sy ihop med sytråd.)

18.30 Grillen är tänd! I kväll blir det riktigt fin söndagmiddag då det är rådjur på menyn!

19.30 Nästan klart. Har rårört lingon och blandat till en kall sås med crème fraiche och så blir det pärstomp (grovt potatismos) till. Det här blir verkligen nästan fånigt gott.

20.30 Det var gott. Nu kunde jag inte hålla mig längre. Har lagt upp (ännu en) ny stickning. Svår startitis.

21.30 Det här blir dagens sista bild även om vi nog är vakna en timme till, men det blir för mörkt för iphone-kameran och... Jag har beställt ett objektiv till stora kameran idag, så bättring utlovas. Nu är det i alla fall mys med familjen framför lite film. Provlappen är upprepad och det gråa är starten på nånting koft-formigt...


13 kommentarer:

 1. Så det finns fler än vi som har morgontrötta hundar! I förrgår fick jag plocka fram kopplet och dingla med det framför nosen på Jack innan han behagade masa sig upp ...

  SvaraRadera
 2. Hej
  Kikar in på din morgon. Här har vi en hund som gärna går ut på morgonen men sedan lägger sig i den tomma sängen å breder ut sig :-)

  SvaraRadera
 3. Rolff verkar vara en härlig hund. Sovmorgon är ju det allra bästa.

  SvaraRadera
 4. Åh, jag tycker om att att du är med idag. Då saknar jag lite mindre.
  Lilla Rolff, han är ju för himla fin under täcket!

  SvaraRadera
 5. Men ååhh, så mysigt att vakna sådär!

  SvaraRadera
 6. Mysigt med morgontrött vovve!

  SvaraRadera
 7. Ojoj, stackars Rolf, kan du inte vara lite stilla, Lisa! Söndagsmiddagen låter delikat och det vattnas i munnen när jag läser om det...eller som det stod på skylten hos en dansk "slagter"
  "Tænderna løber i vand!"

  SvaraRadera
 8. Den där grillen ser fantastisk ut!

  SvaraRadera
 9. Tack Lisa för fönsterbilden som jag upptäckte först idag! Ulrikas aldrig sinande ström av fångster hamnar i en mapp - fort går det ! - och nu på morgonen såg jag ju vad där stod ,-)

  Tittar samtidigt på dina efit-bilder.
  Härliga!
  Bäst är Rolf i trappan ,-)

  SvaraRadera
 10. Anonym12:50 em

  Lisa! Din tallrik med planlösningen på, kan du berätta mer om den? Skulle så gärna få tag på tre sånna!
  Hälsningar Karin

  SvaraRadera