söndag 14 juli 2013

semester

Det är semester och lite tunt med inlägg på bloggen. Felåt.

På instagram dyker det upp lite bilder under dagarna som går, men mest pysslar vi och fixar och grejar och har det sommargott.
Här är lite glimtar:

Mest har vi varit i trädgården. Rolff ligger där det är som varmast och slöast tills han blir för varm... 

...då man hittar honom i ladan en stund där han svalkar av sig.

När jag slöar ligger jag i hängmattan och stickar.

En kväll kom trevliga grannen E på besök. Rolff satt som vanligt med vid bordet som han gör om det finns en stol ledig.

Jag har njutit av ledighet, sol och livet jag valt.

Vi har också hittat ett nytt smultronställe! Hus-till-hus-butiken i Alingsås som säljer byggnadsvårdspryttlar och returprylar till huset! Återbruk och nya grejer för byggnadsvård gör att jag går runt helt salig där. Alldeles intill ligger underbara Nolbygårds ekobageri och café! Hit kommer vi att återkomma ofta! Jättemysig miljö, bra fika och trevlig service! Jackpot!

Här sitter Tobbe under trädet på fiket och njuter gott kaffe.

Mitt efterlängtade inköp som jag hittade på Hus-till-Hus är gjutjärnsgavlar till en parkbänk. Vi håller på att prova ut och greja sits i rätt virke och längder i den här ännu. Den var inte helt... uhm... konsekvent att sätta ihop. Hålen sitter på avstånd som får mig att misstänka att ribborna ska vara i olika bredd! Som bästa sortens trädgårdspussel.

Vår hund fick ett oxben att leka med. Det kommer att räcka heeeela sommaren.

Vi har inte bara varit hemma. En kväll har jag suttit och myst i vännen Js hammock och pratat om livet...

...en annan var vi bortbjudna på middag hos vänner i ett urmysigt hus i Tuve. Här fick jag ta det här fina familjeporträttet på man och hund, men jag misslyckades med att ta ett enda foto av det mysiga huset. Klant-jag.

Katten Evert är överallt hela tiden. Helst vid mina fötter. Eller i en papperspåse.

Eller rullande och snurrande i en skuggig gräsplätt.

Sen har den här sommaren bjudit på ett påhitt som blir en tradition. Då både jag och Tobbe fyller år på vintern, behöver vi nån liten festlighet på sommaren bestämde vi. Så vi har firat juli-afton under pyntat äppelträd. Det blev matjesill med färskpotatis och lök ur egna landet och somrig drink gjord på glögg. En Glögg&Tonic:

Fyll glaset med is och citronbitar.
Fyll till hälften med kall glögg.
Fyll till bredden med tonic.
Njut. 


Jag fick en fällstol i juli-klapp som jag ska ha med till Fattigskogen på sticklägret och Tobbe fick två kock-knivar och ett redskapsset till grillmästarn med förkläde och tång till grillen.

Nu fortsätter vi fira sommar, med att renovera badtunnan lite, bygga trappa till bastudörren och bygga parkbänk. Vi har redan satt ett körsbärsträd och lite bärbuskar samt byggt en liten gärdsgård...
Och så ska jag spinna lite mer också. Snart. 

1 kommentar:

  1. Men gud, vad härligt det ser ut. Jag vill också ha ett torp att pyssla med och en hund att gosa med!

    SvaraRadera