måndag 15 juli 2013

EFIT

En semestermåndag med ett foto i timmen - EFIT!
Jag ska försöka vara med...

8.30 vaknar jag med en hund utsträckt tätt intill mig.

9.30 har dagen börjat på bästa sätt. Mysbyxor, kaffe, stickning och lite slösurf.

10.30 Vi andra har startat vår dag och ska snart åka till Alingsås. Rolff tycker dock vi borde sova ett tag till och har gosat ihop sig i soffhörnet.

11.30 Vi har hamnat i Alingsås och Tobbe letar fiskeprylar. Finns mycket färgglatt bland fiskeprylar.

12.30 Vi är kvar i Alingsås, men nu på Jordnära där vi köper lite kompletterande material...

13.30 Hemma med vovve och stickning och lite sommardeckare. Semester med mulet väder gör att man får ha det så här bra...

14.30 Slumrade lite nyss. Så här är jag kvar med vovve, stickning och ljudbok.

15.30 Gick ut i trädgården och ställde i ordning för lite målarpyssel vid badtunnan. Men vädret är så opålitligt mulet och blåsigt att jag hamnade i hängmattan en stund också... Det här bloginlägget visar verkligen min lataste sida. Hoppas på lite aktivitet om en timme.

16.30 Mycket mer aktivitet! Tobbe grejar med nytt trappsteg till bastudörren och har tänt grillen för att röka lax. Jag har pysslat lite smått runtom och nu samlas det ingredienser till salladen vi har till laxen. Från trädgården kommer förutom rädisor och tomater även babyspenat, sallad och lite örter. Nu är salladen klar och det är även ekologisk avokado och mango i den. Och lite strimlor serrano-skinka. Det ska göras en liten röra på rökt ost också... Usch, nu blev jag hungrig bara av att skriva om det.

17.30 Maten var helt vansinnigt god. Så där med många olika smaker, men där allt passar ihop. Lax och mango är en bra start...

18.30 Kaffe, stickning och TV-serie. Vi har börjat se Coppers. Jag vet inte riktigt vad jag tycker ännu, men det är spännande... Det syns på hur koncentrerad min man är.

19.30 Jag målar staketet bakom badtunnan. Det blir enorm skillnad och ser alldeles... piffat ut.
20.30 Vi fortsätter pyssla. Tobbe bygger ny trappa vid bastudörren. Jag har målat och vi har funderat på hur det ska vara ihop, men nu får han fortsätta själv. Jag går in och pysslar lite inför sticklägret i Fattigskogen.

21.30 Trodde jag ja! Tobbe ville åka och fiska, så då gjorde vi det. Den här gången lämnade jag stickningen hemma och kastade jag också. Det var dock bara Tobbe som fick napp. Den enda fisk som vi tar med hem är dock den här lilla gäddan. Inte pytteliten, men verkligen inte jättestor...
22.30 ganska precist kom vi hem igen. Nu har det börjat skymma och mysbelysningen i växthuset ser verkligen mysig ut!

7 kommentarer:

 1. Att det skulle bli stickning direkt på morgonen var oväntat ;)

  SvaraRadera
 2. Tittar inom... och återkommer under dagen.

  SvaraRadera
 3. Sicken mysdag! Kan det bli bättre?

  SvaraRadera
 4. Vilken skön dag du verkar ha. Och Rolff, hur fin är han egentligen?!

  SvaraRadera
 5. Det är precis så som semester skall vara, lugnt och skönt. Gott med egna grönsaker, själv har jag minigurkor som blir sååå mycket godare än de man köper i affären.

  SvaraRadera
 6. Det ser ut som om du har förstått det här med semester alldeles precis :)
  Och vad mysigt att kunna hämta ingredienser till salladen i trädgården! Maten såg jättegod ut.
  För övrigt ser Rolff ut att ha det ungefär hur bra som helst där i soffa och säng!

  SvaraRadera
 7. Du ser ut att ha haft en riktigt mysig semesterdag! :)

  Röra med rökt ost lät mer än spännande... Jag älskar rökt ost!

  SvaraRadera