torsdag 13 juni 2013

WWKIPD VKM

Ja, Världsstickardagen på Världskulturmuseet alltså.
Jag är lite sent ute, för det var i lördags, men jag har varit jättedålig på att blogga i veckan. Det har varit för mycket annat helt enkelt. Men vi hade en LJUVLIG dag i lördags! Det kom massor av stickerskor, och även om det inte var så många andra som såg oss, hade vi det underbart. Vädret var lite för fint för att andra skulle vilja gå på museum tror jag, men vi intog stora trappan och cafét på Världskulturmuseet och njöt av att handarbeta tillsammans!

Samtidigt fick vem som helst hänga upp sina stickade alster i vad som blev en underbar spontanutställning av stickat, som inte bara var den lilla ställningen nedan, utan garnarbetade alster hängde längs hela stora trappan och låg utspritt bland oss! Underbart inspirerande!

Det fanns en liten etikettverkstad om man ville märka det man ställde ut, med en liten lapp som berättade vem som gjort den, vilket garn man använt och vilket mönster det var till exempel...
Kolla Emmas hemsydda klänning i mitten! Så himla fin!

Bland de utställda alstren fanns den här krokade filten som drog mina ögon till sig flera gånger. Så himla härlig...
Och här hänger en jättefin Gratitude som någon gjort! 
Jag tog mest bild på stickningar och stickade händer för att kunna blogga allt om jag ville. Ser du en bild du är med på som du vill att jag ska ta bort, så säg till! Men min fokus fick mig också att upptäcka de stickade sockor som var på plats!
Här sitter Joanna och stickar...
...bredvid Jenny. Men jag fokuserade på Jennys gladgula stickning!
Tack för i år alla som kom! Jag hoppas på fler så här stora stickträffar i Göteborg! Det är så roligt!
Nu i helgen ska jag till Halmstad och sticka. Det ska också bli underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar