lördag 29 juni 2013

Tour de Fleece

I samband med Tour de France (cykeltävlingen) anordnas en utmaning med andra snurrande hjul - Tour de Fleece - en spinnutmaning. Jag är med för första gången. Man väljer själv hur stor utmaning man vill ge sig och jag börjar med att jag ska försöka spinna mer, men utan att skada min axel igen/ mer. Det kräver korta pass, bra sittställning och lite vilja.

För det andra ska jag spinna klart min rödlila BFL från Easyknits så att spinnrocken är redo för annat. Jag har spunnit ca 30 gram av de 100 jag har idag, och det tycker jag är en god start. Om inte annat för att de första grammen handlade om att komma ihåg hur jag gjorde. Jag och Rose har blängt lite på varann ett tag, för hon tyckte mycket bättre om första flätan ull. Det tog lite lirkande innan hon tyckte lika bra om den här omgången. Men nu spinner hon så fint så.

Min stora utmaning kommer sedan när BFL-flätan är slut. Det blir att försöka spinna den svarta, sträva Hebridean-fleecen jag köpte på Unravel. Jag vet inte hur svårt det kan vara, men eftersom jag inte vet så verkar det vara en bra utmaning att prova. Tanken är att den bara ska spinnas som en singel, men jag vet ännu inte vad den här ganska sträva fibern vill bli stickad till... Det återstår att se.

Så nu kör vi! Touren har startat! 

5 kommentarer:

 1. Hur är easyknits fibrer att spinna med? De har så fina färger och är billigare än många andra jag sett så jag blir lite sugen på att testa... Din ser superfin ut!

  SvaraRadera
 2. Jag ÄLSKADE de här två flätorna BFL, men det är det enda jag spunnit från Easyknits hittills. En del säger att de blöder mkt färg, men de här två blödde inte alls. Den ena var liiite tufsigare än den andra, men inte så att det egentligen störde. Jag kan ju bara svara för BFLen men jag tyckte den var både välfärgad och välhanterad. :D

  SvaraRadera
 3. Ja jag hörde av Elin att hennes fäller, men om man är medveten om det kan man ju vara försiktig o tex inte randa med nåt vitt. Nästa gång blir det en beställning där tror jag allt!

  SvaraRadera
 4. Roligt att se att du också spinner för fullt! Måste ta och fota mina tour-garner som blivit hittills..

  SvaraRadera