fredag 31 maj 2013

oaser

Skuggorna blir långa i torpträdgården och jag går och njuter av att nu är tiden här. Tiden att njuta av vårt vildvuxna paradis. Det blir lite som det blir här och där och fint blir det, för det är hemma i vårt lilla himmelrike.

Vart jag än går i trädgården följer Evert med. "Mjau?"
Det finns säkert de som har mer välrensade perennrabatter, men jag älskar att det är fullsmockat med fint här! Vallmo är på gång redan...

...och mina allium har blivit fler i år. Nästa år hoppas  jag dessutom på fler sorter.

Det verkar bli gott om vinbär i år också, fastän vi gallrat bort nästan halva busken!

I ett tidigare inlägg skröt jag om vår nya grill. Nu kan jag göra det igen, för här ska det också grillas om sommarkvällarna! Och när jag hittat alla trefotade tillbehör jag behöver blir det en hel del ätbart över öppen eld härifrån...

En av mina oaser är i hängmattan jag hängt upp i laduporten. Här halvligger jag och läser ganska ofta... Då är det verkligen inte synd om mig.

Idag har jag äntligen fått till en läshörna till som jag drömt om. I mitt pluttelilla växthus har det helt enkelt varit för fullt av prylar och alltför skitigt... tills nu. Ännu en oas att vila i! Dessutom fick jag ner lite fler frön idag! Ännu grönare ska det bli!


Syrenerna står i full blom nu. Jag önskar verkligen de kunde blomma hela sommaren...

När Tobbe vill ha en stund för sig själv i trädgården tar han på sig lurar, lyssnar på ljudbok, och kör den här. Jag är mer än tacksam att han verkar tycka om de stunderna...

Vi fick ett äppelträd i bröllopspresent av J och M i höstas. Gissa om jag är alldeles nipper-glad av att det blommar på varenda kvist på den lilla pinnen redan i år!


Men vi måste nog sätta upp lite rådjursskydd kring en del av härligheterna snart. För i år ska de inte få sno mina skatter! I fjol tog de nästan alla mina jordgubbar, men i år... I år ska jag få MASSA jordgubbar, smulgubbar och smultron. Så det så.


3 kommentarer:

  1. Tips, häng ut fårull i träd och buskar. Rådjuren hatar lukten.

    SvaraRadera
  2. Men åh, vilken härlig trädgård ni verkar ha!

    SvaraRadera