måndag 6 maj 2013

en helg i Småland

Jag åkte till Värnamo. Värnamo. Det är ett av mina favorit-ortsnamn. Det låter så snällt.
Värnamo är snällt. Där finns fina Tine och hennes garnaffär C-knit.

Förut låg affären i det vackra stationshuset i lilla Bor utanför Värnamo och det var en gullig lokal. Men ganska svår att "råka hitta" till. Så den nya lokalen, inne i Värnamo, under Hemköp, blir nog ett lyft för den här härliga butiken. Jag stormtrivdes så fort jag klev in och Tine har verkligen lyckats göra en blandning av mysigt, öppet, stilrent, blandat... Det är helt enkelt en härlig garnbutik där många kan trivas! Ett hett tips för Smålands-besökare med garnhunger!

Jag kom dit för att hålla kurs! Borden rensades och stolar ställdes fram och i tre kreativa timmar kämpade deltagarna med att lära sig dubbelstickning. Alla knäckte koden och jag hoppas få höra att tekniken kommer till användning bland smålands-stickerskorna nu!
Alla var så koncentrerade att jag tror alla glömde att ta ett enda kort under kursens gång...

När kursen var slut och alla hade handlat garn (Ja, jag också. Jag kan inte hålla mig... Men bara lite!) slängde jag mig i bilen för att åka än längre in i Smålands skogar för ett efterlängtat besök. Jag skulle till min fina vän K, som är den jag känt längst av alla. Systra-mi som jag träffar alldeles för sällan. Men resan dit tog lite längre än jag hade tänkt mig. Jag fastnade i Vetlanda. Där var det nämligen någon slags cruising-träff. De två rondellerna jag skulle igenom för att ta mig förbi Vetlanda var fulla av poliser, som vinkade fram en parad av jänkare, limosiner, hotrods och andra samlarbilar. Karavanen körde i ca 5km/h och några tonårstjejer gick förbi min bil ett par gånger för att umgås med killarna i bilen framför respektive bakom mig... medan vi rullade.

Vetlanda hade gått man ur huse för att titta på bilar såg det ut som, och aldrig har vår lilla Capuccino-metallic Skoda känts så beige... Men det var bara att finna sig i läget och kryyyyyypa genom Vetlanda. Många fina bilar fick jag se i alla fall, men det var skönt när det var över och jag fick gasa vidare till middag och mys hos Ks lilla familj.

K har just blivit mamma och jag fick äntligen träffa det lilla miraklet Love. Det måste vara en av de gladaste bebisar jag någonsin träffat! Härliga unge! Jag överlämnade en Tomten-kofta som visade sig passa perfekt. Under besöket lade jag till två i-cords att knyta ihop koftan med, men de kom till efter liten konsultation om hur de trodde koftan skulle användas.
Jag är jättenöjd, och det verkade Love vara också!

Jag gör gärna om hela den här helgen många gånger. Både kursandet och mysandet med kär vän. En härlig helg som laddat mina batterier något. Nu kör vi full fart mot nästa helg!

1 kommentar:

  1. Värnamo är inte så snällt som man kan tro. Fast jag trivdes i och för sig där på gymnasiet:)

    SvaraRadera