måndag 15 april 2013

Någon annanstans

Min make fick sin fru i present. I födelsedagspresent fick han nämligen en helg med mig någon annanstans. Någon annanstans ligger i Vadstena.

Vi bodde en natt på Klosterhotellet. Det var allt som var bokat. Men det blev en riktig liten kvalitetssemester, då nästan det enda vi hade med oss var varandra.

Vi har skrattat, vi har promenerat, vi har kramats, vi har ätit god mat, vi har tittat på fina, roliga, gulliga, konstiga, gamla, fantastiska och finurliga saker.

Vadstena är fantastiskt gulligt!

Jag kan rekommendera att åka Någon Annanstans ibland, oavsett var det är (även om Vadstena varmt rekommenderas). Vardagen kan vänta en helg, medan man upptäcker att man fortfarande är nykära i varandra. Kärleken har vi. Den bor på torpet och trivs här, men det Förälskade kan ibland gömma sig ett tag, bakom frukostdisken eller dammråttan, eller i tröttheten.

På vägen hem stannade vi och förundrades vid Rökstenen...

...och vid Alvastra Klosterruin. Hit vill jag komma tillbaka en solig och torr dag. Då kan jag tänka mig att krypa upp i ett klostervalv och njuta av andetagen. Det här besöket blev jag mest blöt om fötterna och kall om öronen, men fint är det ju.

Förresten är min man galen. Härligt, tokigt vansinnig. Så om man åker och tittar på Rökstenen och man råkar hitta en sån där labyrint upptrampad i marken... då kan han få fnatt. Härligt, vårsoligt, sjungande fnatt. Älskade galenpanna.

6 kommentarer:

 1. Lena i Sundsvall3:41 em

  Tobbe är verkligen tokigt underbar. Förstår att du/ni blev kära i Vadstena, en underbar stad ffa på sommaren. Har en make från Motala, så vi har ofta varit i den lilla staden.

  SvaraRadera
 2. Du kanske borde mentaltesta din man? ;P

  SvaraRadera
 3. Det ser lite ut som att ni gjorde samma tur som vi gjorde på mellanstadiet då vi skulle titta på allt viktigt ÖStergötland hade att erbjuda. Typ Röksten och sånt :p

  SvaraRadera
 4. Ha haha! Ja, han verkar rolig din man. De labyrinterna kallas för Trojeborgar. =)

  SvaraRadera
 5. Vadstena är underbart! Har gått ett år på folkhögskola där. Eftersom jag är uppvuxen i närheten så hör Vadstena och Omberg till sommaren. Och numera även Östgöta Ullspinneri som inte ligger sååå långt ifrån.
  Skönt med Någon Annan Stans :)

  SvaraRadera
 6. Vadstena är min barndomsstad, jättevackert! Var du på fina garnaffären söder om Vadstena då? Vadstena Ull och garn,en jättefin affär några km söder om stan mot Omberg.

  SvaraRadera