måndag 29 april 2013

att vila snurrandes

Spinnrocken har blivit min vän. Jag är nybörjare, men det blir ganska fint garn om jag får säga det själv. Jag är inte så bra på inställningar och bestämma precis vilket sorts garn det ska bli och så, men det är inte det viktiga. Jag spinner för vilans skull. För att händerna ska få skapa medan jag försvinner i här och nu. Koncentrationen på att mata fibrer och på rytm. Här och nu. Det räcker så.
Det är en bonus när det blir fint också.


Nån gång blir jag säkert perfektionist när det gäller spinnandet också, men jag längtar verkligen inte dit. Jag njuter av att det får bli vad det blir och att det är det som är bra.

Nu har jag i alla fall spunnit, tvinnat och härvat en av de två flätorna med BFL jag fick med mig från Easyknits på Unravel i februari. Det blev en lugnt och vänligt garn i rödlila skiftningar. Jag har en likadan fläta fibrer kvar. Undrar om det garnet blir likadant...

7 kommentarer:

 1. Anonym11:18 fm

  Så vackert ditt garn blir!
  Iréne i V-ås

  SvaraRadera
 2. Anonym8:52 em

  Riktigt härligt garn och en underbar varm färgton
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Men precis så som du skriver tycker jag att det är. Lite häpet blir jag stolt när garnet blir bra men det är verkligen inte det viktiga. Eftersom jag är en hopplös mätare funderar jag ibland på hur blodtrycket ändras eller hur ett EKG skulle se ut före/under/efter spinnstunden. Men andningen, den behöver inte mätas, den sjunker ned och blir lugn, djup och jämn! Rena hälsokuren.

  SvaraRadera
 4. Vad fint det blev! Jag förstår precis vad du menar kring att det bara ska vara avslappnande.

  SvaraRadera