måndag 18 mars 2013

SiV13

Jag har varit på Stickfest hela helgen. Jag har ätit gott, stickat, njutit, hållit workshop, skrattat, stickat, klämt på garn, köpt stickor, köpt lite silke, tävlat, vunnit lite garn, stickat...
Jag hade kameran med mig, men glömde använda den. Jag har dock några mobilbilder, framför allt på min egen stickning.
Fredag: Jag lade upp en provlapp. Det var allt jag hann.

För resten av kvällen gick nästan åt, till invigning och till garnlotteriet! Först hade jag hand om att samla in alla vinsterna... sen om att lotta ut dem. Det blev ett enormt vinstbord!

Jag deltog inte, men jag och Febe drog vinnare en lååååång stund.
Senare på kvällen blev det Knitquiz och vi VANN! Tillsammans med Lea, Åsa och Helena hade vi många nördiga rätt. Men det här knasiga fåret hade vi tyvärr inte koll på... Där vann jag en fin härva garn från Vickevira som inte har fastnat på bild.

Sen blev det lördag och jag lade upp "på riktigt". Det ska bli världens bästa kofta har jag tänkt. Jag har valt ett mönster av Veera Välimäki och garnet är Scrumptious High Twist DK från Fyberspates.
Under lördag förmiddag höll jag kurs och hela eftermiddagen satt jag med koftan... Och så pratade jag en massa, och shoppade lite och fikade lite och skrattade lite. Jag hann inte så långt, men jag var i alla fall i gång!

På kvällen blev det tävling. Snabbaste Stickerskan i Väst heter verkligen inte Lisa. Särskilt med de här förutsättningarna: 20 m rätstickning inkl uppläggning i 5 min med Drops Alaska på 8mm plaststickor. Stickerskan som klarar alla kvalisorter i högt tempo heter i stället Ingela. Jag är djupt imponerad.

Stilstudie vid uppläggningen. Sandy kastade inte stickorna i golvet den här gången...

Men jag deltog och jag vann pris! Jag är alldeles extra glad för priset från fina Magasin Duett, då jag vann både favvogarnet Jitterbugg och fina knappar till!

Efter tävlingen var slut låg det fina priser i knät på många. Det här flerfärgskitet från Charlotte Kaae var en höjdare!

På söndagen gjorde jag följande: Vaknade, åt frukost, stickade. 

Min rumskamrat under eventet var Marie- Hon stickade på en elefant. När det bara var ett halvt öra kvar behövde hon en paus och lämnade den stackars elefanten i det här skicket! Voodoo eller akupunktur... Det är frågan.
 
Efter en härlig helg kom jag hem till en nybadad hund, en brasa i kaminen, en kramig make och färdig middag på bordet. Nu stickar jag vidare hemma.
Vissa helger är verkligen bättre än andra.

TACK alla som bidrog till helgen! SiV-team, särskilt Linda, deltagare, vänner, Hotell Gottskär... Tack!

8 kommentarer:

 1. Tack själv Lisa!

  SvaraRadera
 2. Åh, jag önskar att jag hade varit där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar alltid att jag är där du är Amanda :D

   Radera
 3. Tack själv!! Det var en riktigt härlig helg!

  SvaraRadera
 4. Tack själv för en trevlig workshop och allt annat! (Snygga blåa knän på ena bilden förresten :) )

  SvaraRadera
 5. Selv tak, det var en fantastisk strikkefestival. Det er helt mærkeligt at vende tilbage til hverdagen....
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ulrika N8:52 em

  Nästa gång kommer jag!

  SvaraRadera