söndag 2 december 2012

en icke-glamorös födelsedag

I tisdags fyllde jag år. Hurra för mig. Och det smartaste jag någonsin gjort var att ta ut en semesterdag bara för att fylla år. Inga särskilda planer. Bara en extra ledig dag i present. Jag njöt av att slippa vakna av väckarklockan...

I stället vaknade jag av att den här lilla damen kom och trampade mig på bröstet. "Ska inte du komma upp och ge mig mat och gosa lite? Va?" Nej,  det skulle jag inte. Jag sov ett tag till.
När man bor ihop med nån som jobbar natt kan man dock inte vänta sig att han ska vakna först och ha gjort frukost och så, men...

När vi väl vaknat båda två skickades jag iväg att följa den röda tråden. Röda rosetter var knutna här och där i en tydligt snitslad bana ut till ladan. Där ute stod ett paket med...

En taktisk stickväska! Maken älskar väskor och har länge klagat över hur jag förstör mina axlar med min kassa ryggsäck. Han har haft rätt. Nu fick jag en BRA ryggsäck (Rush 12 från 5.11, för de nördar som undrar) som dessutom är märkt med vårt namn. Väskan har så kallade molle-fästen så jag kan hänga på småväskor. Jag ser det som en ren sticktants-funktion för att hänga stickningar på packningen!

Sen började en slapp dag. Paket, frukost, Dr Who och mys.

Älskling hade bakat en cheesecake till mig! Den avnjöts med lite hallon-lakrits-marmelad.

Evert passade på att njuta extra av vårt mysbyxe-klädda stillasittande och verkade tycka att hela tillvaron var till för hans komfort. Ja, han är ju katt...

En av mina presenter må ni tycka är ett barnspel, men jag ÄLSKAR Lego-spelen och en ganska stor del av födelsedagen sprang jag omkring i Midgård och löste uppdrag.

Men vi tog oss ut i tråkvädret också. Det skulle handlas, och sån vardag är inget jag brukar blogga om men...

...lyckan väntade på Kvantum! Zeunerts julmust! Jag skuttade runt och dansade glädjedans så att andra kunder tittade snett på oss, men det var det värt. Zeunerts julmust redan på födelsedagen! Hurra!

På väg till affären rensade vi brevlådan och där låg ett paket till mig. När vi kom hem fick jag packa upp en skatt! Johanna har stickat sockor till mig - med solgula tår! Jag Älskar dem! Dessutom en himla fiffig modell som sitter bra på foten.

Sen åkte vi till svärföräldrarna för att hämta kött. Ja, vi köper en halv gris i taget direkt från en grisbonde... Vi åkte vid 18tiden. Då hade det redan varit mörkt i två timmar. Jag längtar efter lite snö bara för ljusets skull nu!

Man vet att man är hos svärföräldrarna när man hittar inte en utan minst 10 Hälge på dass...

...eller när det står frestande godisburkar på bordet.

och jag hade på mig nya sockorna som passar toppen att vika ner över skorna!

Vi åkte hem i snöblandat regn. Ett par minus till bara så hade det varit gnistrande i stället för deprimerande svart.

Väl hemma avslutade jag födelsedagen med att mörka påsar. Kotlett, karré, filé, skinkstek, revbensspjäll, fläsklägg, grytbitar, ben till hunden... Nu klarar vi oss hela vintern på schyst kött.

Det var en slapp födelsedag. Utan äventyr. Precis vad jag behövde... och behöver mer av!
(Och nu har det snöat lite! Ljus och gnistrande vackert!)

11 kommentarer:

 1. Lena Sköld4:02 em

  Vilken härlig födelsedag du haft, bara vara liksom. I Sundsvall har det minsann snöat av bara den, på ca 18 tim fick vi mellan 40 & 50 cm snö, hade bara lite fjun på marken förut

  SvaraRadera
 2. Grattis i efterskott fina Lisan!
  Ledighet kan mycket väl vara den finaste presenten.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det låter ju som världens bästa födelsedag. Att få göra precis det man själv vill.

  SvaraRadera
 4. Läste precis detta härliga inlägg och brast ut i gråt når jag fick se eran underbara katt Evert.
  Vi har/hade en katt som heter/hette Evert. Denna underbara herre försvann i September i år och har varit borta sedan dess. Tack för att du fick mig att tänka på honom med glädje i hjärtat igen.

  SvaraRadera