lördag 3 november 2012

Njals saga

Jag har stickat en sjal i handspunnet garn. Garnet specialbeställdes av finaste Elin och tanken var att jag skulle sticka mig en bröllopssjal. Den blev färdig veckan efter jag blivit fru... Garnet levde dock upp till alla förväntningar och var precis så underbart som jag hade hoppats! Kanske kan Elin förklara bättre vad det är jag stickat med? Det är i alla fall ett tvåtrådigt spetstunt garn med silke i - Den vackraste tråd jag kan tänka mig.

Men den är så fin och så fantastisk att jag kommer att vara fru klädd i den ganska ofta framöver. Mönstret heter Brennu Njál och enligt designern Anna Dalvi föreställer spetsmönstret flammorna som slukade Njal i den berömda sagan. Det mest fantastiska är att det vackra mönstret är vändbart och flammorna är lika vackra från båda sidor!
Jag kommer nog till och med att sticka det här mönstret igen, för det var en riktig må-bra-stickning!
25 kommentarer:

 1. Men snälla nån vilken löjligt snygg sjal!

  SvaraRadera
 2. Oh som änglavingar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh det var en bra liknelse! Ja, lite så är den ju!

   Radera
 3. Lena Sköld10:08 fm

  Vilket underbart mönster.

  SvaraRadera
 4. Vilken helt underbar sjal som du stickat

  SvaraRadera
 5. Åh så fin!! Och alldeles sådär precislagomstor!!

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar sjal. Lite annorlunda i formen, på ett snyggt sätt :)

  SvaraRadera