lördag 3 november 2012

lyckohjul

Till min sjal ROTOR var finaste och allra bästa Johanna teststickerska. I första versionen hade jag lite dålig koll på stickfasthet och garnåtgång, så Johannas två härvor tog slut innan hon stickat klart spetsmönstret helt. Hon är dock en fiffig filur, så medan jag räknade om sjalen, så maskade Johanna av med en blå I-cord, 8 varv innan spetsmönstret egentligen var klart... Det blev jättefint!

Sedan skickade hon sjalen till mig för att jag skulle få se, och för att jag skulle blocka den åt henne. Nu är det äntligen klart alltihop! Den blev en riktig GLADSJAL!

Färgerna fick mig att tänka tivoli och lyckohjul, och vår lilla photoshoot här hemma blev också inspirerad av den clownglada sjalen. (Jag har aldrig rensat bort fler tokroliga fulbilder ur en bildström...) Jag sparade bilder där man faktiskt ser hur sjalen ser ut. Undvik gärna att titta alltför noga på mig dock...

Sjalens färger är mer vad Jon brukar göra med Deeply Wicked-garnet när han inte blandar i silvergrått för att få det mer metallinspirerat, och jag Älskar denna glada sjal. Johanna har alltså använt en flerfärgad Deeply Wicked och en mer enfärgad, och bytt garn inför andra omgången mosstickning.
 
Johanna får kalla sin sjal vad hon vill, men jag väljer att tänka på den som:
WHEEL.... OF... FORTUUUUNE!

22 kommentarer:

 1. Sjalen är ju så klart också fin. :)

  SvaraRadera
 2. Och jag dig fina Göken!

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Ja jag är nästan lika fin som du ;)

   Radera
 4. Sjalen är hur fin som helst! får jag fråga om ett blogg tips? hur gjorde du med den rörliga bilden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får man fråga! Jag använder ett litet gratisprogram för mac som heter gifmaker :D

   Radera