lördag 15 september 2012

tack för hippan

Igår skulle jag ta en kaffe med en vän efter jobbet. Fullspäckad fredag. Trött efter en känslosam vecka. Mycket i huvudet. Vännen hämtade mig och jag sade "Kaffe?! Jag vill ha kaffe!"

Det ordnades kaffe till mig (efter en trasig termos och lite trassel och skratt), men jag fick så mycket mer än så. En liten möhippe-kidnappning med några närmaste. Jag har ju spridit ut en del av mina närmaste över landet, så jag gör det ju inte lätt för er vänner för sånt här... Men det blev så himla lagom. Litet, lugnt, gapskrattande och omtänksamt.

Mina vänner vet att om de hade ställt mig på stan med uppdrag att sälja kyssar eller spökat ut mig och dragit runt mig i ögonbindel hade jag inte tyckt om dem. Alls. Inte min grej. Nej, det blev en kväll av umgås och trivas. Perfekt.

Vi tog båten till Styrsö efter en picknick med laxmackor och take-away-kaffe. På Styrsö fick jag gå keramik-kurs! Äntligen! Det här är nåt jag verkligen skulle vilja kunna och ha möjlighet att pyssla med ibland. Det är inte så lätt som det ser ut att dreja...

Jisses vad snett och vint det blir väldigt lätt! När vi var klara valde jag inte den finaste lilla skålen, utan den snedaste. Den kommer att brännas och glaseras innan jag får den så småningom. Jag ville stoppa in så många minnen jag kunde från den där stunden i den, så det blir en rolig mojäng att ha!
Sen åkte vi hem till vännen K och åt en lammstek och drack vin och gapskrattade ett par timmar till. Jag hade inte kunnat önska mig en mer omtänksam liten möhippa! TACK!

9 kommentarer:

 1. Det där lät väldigt trevligt. Helt i min smak. Bra att ha vänner som förstår!

  SvaraRadera
 2. Roligt!
  Och drejandet -det blir bara bättre och bättre och roligare ju mer man håller på :)

  SvaraRadera
 3. Vad roligt! Perfekt hippa, om jag gifter mig och någon drar med mig på hippa och gör så att jag tycker att saker är pinsamma och jobbiga skulle jag ta tillbaka inbjudan och säga upp bekantskapen med dem ;D

  SvaraRadera
 4. Låter toppen. Jag fick också dreja på min möhippa. När jag får mer tid (pensionär?) så ska jag dreja mer.

  SvaraRadera
 5. Härligt med vänner som verkligen anpassar möhippa efter person. Alla inkl "offret" skall ju ha lika roligt! Och det lät verkligen som en perfekt kväll, precis i min stil också. Min egen möhippa firades med en 7-rätters middag ihop med kocken Jan-Boris Möller, visst var det minnesvärt, men det var inte riktigt jag. Och klädseln + vrålsminkningen hade jag gärna varit utan... Men det är lääänge sen nu :-)
  Skall bli kul att se din sneda keramikskål!

  SvaraRadera
 6. Åååå vad mysigt! Jag saknar drejningen jättemycket (drejade en hel del i skolan) skulle verkligen vilja komma tillbaka till det. Ren terapi.

  SvaraRadera
 7. Åh, gud vad mysigt det låter. Som en perfekt möhippa :)

  SvaraRadera
 8. Så himla tråkigt att jag inte kunde vara med, men så blir det när man hela tiden ligger lite före i schema och därför är på bröllopsresa! :) Bidrar med Patrick Swayze i alla fall, såhär i efterhand. Han kunde dreja, han!
  http://www.youtube.com/watch?v=LW8j818w-qE

  SvaraRadera

 9. مكافحة حشرات بالاحساء مكافحة حشرات بالاحساء

  SvaraRadera