måndag 10 september 2012

ROTOR


Nu är den här. Låt mig presentera ROTOR.
En ny kugge i mitt design-maskineri.


Inspirationen är hård, maskinell, mekanisk, metallisk.

Denna hårda inspiration mötte mjukt garn och stickningens matematik. Jag använde verkligen min arkitektutbildning i den här. Geometri och ytor som skulle bli vändbart, skulle kunna omsluta samtidigt som jag utgår från vår byggsten - Den lilla stickade maskan. Dess fram- och baksidor. Aviga och räta. 
Sjalen är alltså vändbar och vacker från alla håll. Inifrån och ut. Ända ut i spetsen.

ROTOR stickas från mitten och utåt. Några detaljer är "vändbara hålränder", icord-uppläggning och i-cord-kantmaskor... Sektionerna med slätstickning alternerar och gör båda sidorna likvärdiga.
Om jag skulle byta ut garnet till den här skulle jag hålla mig till enfärgat eller lätt varierat, men undvika självrandande, då jag tycker sjalens konstruktion kommer bort lite i det.

Jag är vansinnigt stolt över ROTOR. Inte bara över designprocessen och reslutatet, men också över de samarbeten sjalen genererat. Jon från Easyknits har specialfärgat garn i metall-inspirerade färger, och kommer att fortsätta göra liknande färger tack vare ROTOR. Lenas Garn i Höganäs säljer både mönster och garn i kits. Det första prototypfärgade garnet som skulle ha kommit i helgen, och är då helt unika färgade härvor som Jon testat sig fram till nyanserna på. 
Min prototyp är i en nyans han kallar Copper Petina. 

Fotona togs på Bärebergs skrot. En favoritplats i världen.  

24 kommentarer:

 1. Vad snygg den blev! Så cool!

  SvaraRadera
 2. Du är ju helt fantastisk, Lisa! <3

  SvaraRadera
 3. Härligt Lisa, jättefin!

  P.S Rutan under "Min lilla affär" blir för mig bara en stor vit ruta som skymmer en del av texten i dina inlägg. Är kanske bara så för mig men jag tänkte uppmärksamma dig på det i alla fall, var så igår också.

  SvaraRadera
 4. å vad fin den är lisa! du är så himla, himla duktig! stor kram från eddy

  SvaraRadera
 5. Åh så läcker! Och så kul att höra om dina tankar bakom den. Jag vill också sticka - i ett metalliskt garn som ditt :o)

  SvaraRadera
 6. Åh! Den är ju jättefin och lite tuff samtidigt! Härlig kombination! Vad duktig du är, Lisa!

  SvaraRadera
 7. Åh, Lisa, den är helt fantastisk! Jag längtar efter att få sätta tänderna i den!

  SvaraRadera
 8. Alldeles ljuvlig, Lisa! Härligt arbete!

  SvaraRadera
 9. Tack för alla snälla ord!

  SvaraRadera

 10. نقل عفش داخل جدة نقل عفش داخل جدة
  دينا نقل عفش جدة دينا نقل عفش جدة
  افضل نقل عفش من جدة الى الرياض افضل نقل عفش من جدة الى الرياض
  نقل عفش من جدة الى دبي نقل عفش من جدة الى دبي


  SvaraRadera