söndag 9 september 2012

En stickfestival och sju bedrövelser

Jag är hemma efter en fantastisk, rörig, galen, fin, inspirerande, klantig, god, vansinnig, krävande, givande, rolig, trött och bra helg. Det som kunde gå fel gick fel den här helgen, men ändå har det varit jättebra. Det om något borde vara ett tecken på att stickning och garn är det bästa man kan hålla på med... Men vilken helg det har varit.

Lena har arrangerat en fantastisk tvådagarsfestival med garnshopping, garnfolk, modevisning, middag, lotteri, mera garn, nya garn, nya mönster, kurser och inspiration. Tack Lena för ett fantastiskt jobb och en bra helg. Det var fullsatt med inspirerande stickerskor!

Jag har hållit kurs i dubbelstickning och mina mönster och Tobbelobbes sniderier fick en alldeles egen liten butikshörna!

Men trots att alla gör sitt allra bästa blev det en del tok i helgen, men som tur är bara med världsliga saker. Mobiltelefoner, plånböcker, kameror... och garnleveranser.

Det började med att jag glömde mobil och plånbok hemma i torpet. Heja mig. Det har krånglat till det en del under helgen, men har stundtals också känts ganska befriande. Så kanske är det ett tips till mig själv - att åka ifrån mobilen ibland? Jag tror det kan vara nyttigt.

Sen strejkade kameran, så de bilder jag tagit har varit med I-pad i en skum lokal. Nja, det blev inga toppenbilder alls som ni ser, så om någon har någon/ några bilder från helgen som jag kan minnas den med, så skulle jag uppskatta det enormt!

Men så till det värsta missödet: Garnet.
Jag har alltså designat en sjal - ROTOR. Min garn-idol Jon på Easyknits specialfärgade garn till mig för att sticka denna sjal i, och när den var klar specialfärgade han en hel liten unik kollektion av sitt Deeply Wicked i metall-inspirerade toner speciellt för festivalen i Höganäs, speciellt till mitt mönster och det skulle säljas i unika kits. De säljs i unika kits, men garnet kom inte fram i tid. Jag ville gråta.
(Jag presenterar själva sjalen i ett eget bloginlägg senare, utan snyfthistorien nedan.)

Förra fredagen skulle det ofärgade garnet komma till Jon, men var försenat och hann inte fram.
I måndags var det ofärgade garnet med om en trafikolycka utanför London.
I tisdags låg garnet i fel paketdepå och efter många om och men försökte man leverera garnet kl 19 och då kunde ingen ta emot det. Så det åkte tillbaka till depån.
På onsdagen skulle garnet dyka upp på morgonen, men kom fram vid lunch.
Onsdag eftermiddag färgade Jon garnet.
Onsdag natt torkade Jon garnet.
Torsdag morgon härvade och märkte Jon garnet och rusade för att skicka det. Han lade på 25 pund ur egen ficka för att försäkra sig om att det skulle köras ut även om det dröjde till lördagen. Han poängterade att det var bråttom. Det har betalats extra garantier och expresstillägg för 24timmars frakt från England (sammanlagd fraktkostnad på garnet var nu uppe i ca 1600 kronor! Ja, det ska krävas tillbaka en del tillägg). Klockan 17 hade garnet missat två möjligheter att ta sig till flyget, men var äntligen på väg alls.
Vad som hände på fredagen vet jag inte.
Klockan 02.29 på lördag morgon står det att garnet landat i Sverige.
Fedex ska köra ut det. Fedex i Sverige kör inte ut på lördagar. Så det så.
Garnet ligger alltså någonstans mellan Malmö och Höganäs och har helgledigt, när vi behövde det som bäst. Faansjävlahelvetessatansjävlaskit.

Men vi berättade om garnet, vi visade sjalen och vi hade bild på garnet. Kitsen går därför att specialbeställa från Lenas Garn (Maila Lena - Jag betvivlar att hon hinner lägga upp dem i webshoppen). Det fanns 20, men när jag åkte idag fanns 10 kvar. Utan garn. Det tycker jag ändå säger en del om att det var ett lyckat mönstersläpp och att besökare uppskattade min sjal, att man vågar köpa ett kit för 495 kronor utan att få klämma på garnet. Eller, klämma kunde man ju, för Lena har annat Deeply Wicked, men färgerna kunde man inte se. Kiten innehåller alltså två härvor Deeply Wicked (850m specialfärgat garn), mönster och om man uppger sin email eller Ravelry även att man får mönstret digitalt. Dessa 20 kits är en unik färgomgång som aldrig kommer igen, men Jon blev så förtjust i min metallinspiration att även han kommer att sälja kits med mönster och garn framöver med liknande färger! Han har alltså utökat sitt färgspektrum tack vare ROTOR och det är allt väldans häftigt ändå. Mönster utan garn kommer att kosta 50 kronor.

6 kommentarer:

 1. Anonym7:28 em

  Vilken händelserik helg, jag blev anfådd bara av att läsa om garntrasslet. Hoppas att garnet kommer till rätt snart.
  Det ska väldigt spännande att äntligen få se vad Rotor är :D

  SvaraRadera
 2. Det är så jäkla surt när planer går om intet och man kan liksom inte ens skylla på någon. Man blir bara så jävla besviken. Ska bli spännnade att få se lite mer av Rotor.

  SvaraRadera
 3. Jösses, jag hade ju börjat grina sjutton gånger om. Men allt verkade ju lösa sig efter bästa förmåga till slut :)

  SvaraRadera