lördag 11 augusti 2012

typ efit...

Det var Ett-Foto-i-Timmen i dag... Jag har försökt att ta bilderna, men jag har haft dålig koll på tiden... Och det kanske saknas nån timme. Här har jag i alla fall lagt dem i tidsordning.
Dagen började med att jag släppte ut polarna Rolff och Larsson i solen. De fortsatte gosa på samma sätts om de ockuperat min säng ihop större delen av natten. De brukar inte få sova i sängen alls, men jag hävdar att jag hade lite extra anledning just igår...

Sen tog jag en tur på loppis själv. Jag var på jakt efter ljusstakar och snapsglas... Jag ska snart visa varför. Men jag fastnade länge på loppisen. Träffade trevligt folk, fikade lite, fyndade lite annat...

Jag stod länge, länge och grävde i en nyss påfylld knapplåda! Jag letade små, små knappar till muddar jag stickat. Jag hittade massa fint!

Här är anledningen till snapsglas-jakten... Vi bygger kakfat!

Vid klockan ett ringde plötsligt telefonen. Det var svärföräldrarna som satt i trädgården och undrade om vi var hemma! Nattjobbande fästman var yrvaken, men vi lyckades få fram en kaffepanna i alla fall! Kaffe hjälper alltid. Trevligt med besök.

Sen pysslade jag med mina muddar en stund. Mönstret har Kerstin Lindh gjort och det är med i kompendiet jag håller på att sätta ihop till Stickfesten Tor i oktober. Jag hoppas jag kan råda alla som är där att sticka ett par. Enkelt, men effektfullt. Och de handlade mycket om att komponera färger... De här är stickade i restgarner, och så hittade jag pyttesöta röda skjortknappar att sätta i!

Solen skiner så jag kånkar stege och målar lite vitt på fönster. Och så jobbar jag på ett litet motiv på vår numera gröna ytterdörr! (Den är inte smutsvit längre! hurra!) Men det är inte riktigt färdigt och lite kladdigt i kanterna ännu...

Nu slår jag på TVn och växlar mellan film och OS, medan jag pysslar. Först gjorde jag KLART muddarna genom att sy i knappar. Nu ska jag redigera mönster och sånt... Stickpyssel utan garn.


17 kommentarer:

 1. Huset blir bara finare och finare!
  //Tinna

  SvaraRadera
 2. Söt hund och katt :) Trevligt med loppis. Fina muddarna.

  SvaraRadera
 3. Vilka fina muddar, häfig färgkombination/Annemarie

  SvaraRadera
 4. Japp jag köper julklappar redan för att slippa stressen vid juletid då man vill njuta av allt :)

  SvaraRadera
 5. Finfina muddar! Jag älskar ränder! :D

  SvaraRadera
 6. Jätte härliga muddar! =)

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Kikar in på din dag. Fina bilder och alster du har åstakommit idag.

  Förresten gillar jag skarpt sjalen Opsa i menyn. Är tokig i olika sjalar och scafser men vill inte att de ska hänga långt ner på magen ;-)

  SvaraRadera
 8. Vilka fina muddar du har stickat :)

  SvaraRadera
 9. Hej
  Var ligger denna loppis som är på bilden jag vill åka dit nu

  SvaraRadera
 10. Glömde skriva jag såg äggkoppar som jag vill ha

  SvaraRadera