onsdag 8 augusti 2012

mönsterpassning

Jag var med i Stickameras stickpåsebyte (Jag fick sy till självaste Stickamera-Ulrika, men mer om min presationsångest en annan gång. Det gick bra.) När ändå symaskinen var framme passade jag på att sy ett rundstickefodral åt mig själv. Jag valde mitt glada flodhästtyg i rött med ett knallgrönt band. Jag är mäkta stolt över min skapelse:

Ungefär samtidigt postade finaste fina Dödergök en bild på instagram. En bild på påsen hos sytt till bytet. Då tittade jag inte noga utan såg mest att det var fint med rött och grönt, men när jag letar upp bilden nu syntes det ju redan där att det var flodhästtyg. Men det hade jag alltså inte reflekterat över när jag sydde mitt fodral!

Lite senare, efter att jag visat upp mitt fodral på instagram postade Dödergök en bild till. "Skämmer bort min byteskompis lite extra" skrev hon. Och nu visade hon flodhästar! "Åhhhh" tänkte jag. "Jag önskar det är till miiiiig!"

Men "Snart i en brevlåda nära mig" skrev hon också, och jag tolkade det som att hennes byteskompis bodde nära henne. Jag svor lite för jag hade ju väldigt gärna velat vara byteskompisen som dels fick matchande väskor, dels blev bortskämd av finaste fina Dödergök.
Titta vad som kom i posten idag:

De var till mig! Brevlådan nära Dödergök måste ha syftat på den gula brevlådan hon lade paketet i, när det skulle hamna hos mig. Jag lade ut väskan på soffan för att fotografera den. "Platt och fyrkantig!", utropade Lilla Q. "Den är min!". Där har hon legat sedan dess...

TACK tack tack tack tack finaste Dödergöken! Man kan väl lugnt säga att du prickade väldans, väldans, väldigt mitt i prick!

5 kommentarer:

 1. Mette5:20 em

  Herregu vilken personkännare hon är Dödergöken! Grattis till fint paket :)

  SvaraRadera
 2. Varsågod! Så roligt att läsa om följetången också. :) Jag mös så mycket för mig själv när jag la ut mina ledtrådar på Instagram. Hoppas att det kommer till användning (ja för dig också inte bara för lilla Q) jag tänkte att strumpsticksfack för man aldrig för många av! Kram!

  SvaraRadera
 3. Åh, vilket fint paket du fick! Hon är bra, den där Dödergöken :)

  SvaraRadera
 4. Haha, vad lustigt! :)
  Det är fint det där flodhästtyget, det limegröna har min brorsdotter som gardiner och tygtavla i sitt rum.

  SvaraRadera 5. ارخص شركة شحن عفش

  نقل عفش من جدة الى مكة شركة نقل عفش من جدة الى مكة
  شركة نقل عفش من جدة الى الامارات شركة نقل عفش من جدة الى الامارات
  افضل شركة نقل عفش من جدة الى الرياض افضل شركة نقل عفش من جدة الى الرياض
  شركة نقل عفش من جدة الى الدمام شركة نقل عفش من جدة الى الدمام
  شركة نقل عفش من المدينة المنورة الى مكة شركة نقل عفش من المدينة المنورة الى مكة


  SvaraRadera