måndag 9 juli 2012

Snövit


Har i afton sett Snövit-filmen på bio. Det var en trevlig kväll.

Många plus till Charlize som lyckas vara vansinnig och vacker samtidigt.
Färre plus till Kristen Stewart som aldrig någonsin kommer bli en krigarprinsessa, men som börjar bli ganska rutinerad på att flämta, vara tårögd och vrida sig i plågor...
Den glada överraskningen var Ian McShane som dvärg. Jag älskar Ian McShane i alla roller han gör. Han skulle banne mig spela Snövit bättre än lilla Kristen.
Sen får jägaren själv en hel del pluspoäng. En man med ett riktigt bra känsloregister på film och ännu en man som gör sig bäst i skitiga läderkläder och blött, långt hår.

Filmen som sådan är snygg, men lite olyckligt klantigt klippt här och var. Det känns som om regissören sett ett hopkok av alla sina favoritfilmer för sin inre syn medan man filmade, men sedan under redigeringen så blev det just... ett kollage av fantasyscener liksom. Och sedan Tobbe förklarade för mig att "fjantasy utspelar sig i länder utan infrastruktur" stör det mig liksom att vägen fram till slottets port är... vattenbrynet. Inga vägar här inte. Bergskammar, mörka skogar, slätter med byar utslängda... men inga vägar. Alls.

Njäe... Snowwhite får bara tre nystan av fem möjliga.

(Och Ian McShane tillsammans med den mossiga sköldpaddan står för ett av dem.) 

1 kommentar:

  1. "Fantasy utspelar sig i länder utan infrastruktur." Haaah! ROLIGT.

    SvaraRadera