söndag 1 juli 2012

hajj tjapparall

Vi åkte till High Chaparall i torsdags ihop med svåger och svågers fästmö. Jag har inte bloggat om det ännu...

För er som inte vet vad det är, så är det en nöjespark i Småland, påhittad och byggd av Big Bengt (Ja, han kallades så!), som tyckte om Vilda Västern... Det är alltså Vilda Västern i miniatyr och folk går runt med stora hattar och revolverbälten som om det vore senaste mode. Tobbe stortrivs där.

Titta bara hur han beter sig inne på lekplatsen för de mindre barnen! "Ur vägen ungar! Sheriffen är i stan!"

Allt är uppbyggt så att man kan gå mellan de klassiska miljöer som brukar dyka upp i en western-film, och det anordnas shower med pang-pang i både lilla Mexico och på huvudgatan. Det finns folk som campar hela sommaren i parkens tältläger i civil war-stil där de säljer allt från indian-ponchos och drömfångare till revolverhölster och boots med sporrar.

Vi hade även ett extra syfte med att åka dit. Butiken vid entrén är den enda vi vet om i Sverige som säljer "riktiga" kläder i stilen "tjusigt 1880-tal". Här shoppade Tobbe kläder för 4000 kr. Av det så kostade rocken nära tre tusen. När han provade den böjde sig en helt främmande kvinna fram till honom och sade på fullaste allvar att "Den där ska du köpa. Det tycker vi alla!" och han var verkligen väldigt stilig i den...  Det är en av delarna till hans bröllopskostym. Han köpte ett par byxor i samma stil som de han tänkt till bröllopskostymen, men som han inte ska ha då, utan vid andra tillfällen han vill känna sig tjusig. Hemma på torpet till exempel. I kombination med hans nyinköpta antika Colt-revolver... Byxorna är randiga och gulbruna.

Jag gjorde också ett fynd till bröllopsstassen. I ett av tälten hittade jag ett par skor. Det omöjliga fyndet jag mot alla odds gjorde. Ett par kängor. Vintage. Med äkta skomakarsömmar i klacken. Aldrig omsulade. Enligt försäljaren ett sekel gamla, men knappt använda. Till överkomligt pris. Det omöjligaste var nog ändå att... de passade!

10 kommentarer:

 1. Han kallas fortfarande Big Bengt då han lever fortfarande. En snuskgubbe har han alltid varit, men High Chaparall är kul, även om jag varit där lite många gånger då jag ju är från Gnosjö :)

  SvaraRadera
 2. Skorna är to die for!

  SvaraRadera
 3. dom skorna vill jag också ha!
  helt fantastiska!!!!

  SvaraRadera
 4. Läckert läckert läckert!!

  SvaraRadera
 5. He he jag ser sånna filmer i huvet så de e inte sant :D
  Fastän jag inte träffat karln din ens ;) hi hi.
  Känner att en inbjudan till dannes 30 års fest nästa år är självskriven av två anledningar ;)

  SvaraRadera
 6. Ååh vad spännande det ska bli att se er bröllopsstass.

  SvaraRadera
 7. Wow! Vilka kängor!

  Tycker att det verkar vara ett rätt spännande ställe det där. En lite udda mix av jippo och nöjespark, men samtidigt väldigt seriöst på samma gång på ngt sätt?

  Håller med Medea också om att det ska bli spännande att se bröllopsstassen i sin helhet!

  SvaraRadera
 8. Vilka underbara kängor! Ni kommer att vara galet fina på bröllopet. :)

  SvaraRadera
 9. Anonym3:33 em

  Hoppas ni inte missade otroligt roliga Ranch Horse Classic-tävlingarna som pågick precis intill! Ingick i inträdet den långhelgen (from onsdag)!
  I övrigt så instämmer jag med föregående talare, jättefina kängor kram Lotta

  SvaraRadera