fredag 13 juli 2012

garnval och start

And we're off. Startskottet har gått. Första ledtråden är ute.
Jag har fått instruktioner för 12 varv som med korta varv blir en kil, inramad. Sen kommer det: "Repeat these last 10 rows 31 more times".
Jag tycker inte det känns mysteriestickning. Jag tycker en mysteriestickning ska bestå av mindre steg där mönstret kan byta karaktär med nästa ledtråd. Jag tycker man ska vara nyfiken i en mysteriestickning... Detta blev mer "Sticka nästan en Spectra. (Fast färgkilarna ligger åt andra hållet i Spectran) Nästa vecka ska vi sticka vidare åt nåt håll så att Spectran blir en kant på något annat." Jag kommer att göra det. Jag vill veta vart det tar vägen. Spectra kan bli en fantastisk kant eller början på något... Men jag är fortfarande lite besviken på ledtråd ett.

Mitt första försök med lila och orange blev clownkostym-varning. Mitt andra försök med lila och lila blev fint... men dödstråkigt. Nu stickar jag vårbjörkars skira grönska, eller kanske tidig äppelblom.


Det gröna är ullkashmir från Sannsticks. Det vita är ett felspunnet/ felmärkt garn som en gång hamnade hos Hamilton Yarns märkt som Colinette Jitterbug. Det är inte Jitterbug. Men det är vitt, hårt och glansigt med ganska lyxig känsla. Det här blev en jättebra kombo! Men nu när jag gjort 3 av 32 är det nog dags att gå ut och plocka rabarber eller nåt innan nästa tjugonio...

4 kommentarer:

 1. Jag har stickat 6 reps nu, jag har redan tröttnat och är, som du, besviken på denna "ledtråd" och dess likhet med Spectra. Jag tycker att en Myster KAL ska vara något helt nytt, inte något som ser ut att på pricken likna en annan sjal. Trist när man sett fram emot det så mycket.

  Fin färgkombinaton du har, vad är det gröna för garn?

  SvaraRadera
 2. Just som jag läste det här kom jag på att jag saknar dig massor Lisa. Ville bara säga det. har som vanligt inga åsikter om herr West, jag förstår mig ju inte på grabbhalvan. :)

  SvaraRadera
 3. Hej Anna! Jag tror det här kan bli en fin sjal, men den passade helt enkelt inte som mysteriestickning... Kilarna är åt andra hållet jämfört med Spectra och jag ser framför mig hur den kan växa åt nåt annat håll med spectran som "kant" eller nåt...
  Mitt gröna garn är ullkashmir från Sannsticks.

  Dödergöken: OCH JAG DIG! ÄLSK!

  SvaraRadera
 4. Ulla Dinborn2:23 em

  Blir ju superfint ju :)

  SvaraRadera