söndag 29 juli 2012

efit

Idag blir det Ett Foto I Timmen (EFIT) med hjälp av instagrambilder.
Jag började dagen redan kl 8, men då var jag för trött för att komma ihåg att jag skulle ta bilder idag...
9.30 sitter jag och rättar saker och gör layout och grejar lite vid min dator. Intill ligger en liten kattfröken och spinner.

Kl 10.30 är det dags att resa sig och välja nästa syssla. Snart så. Det är mycket som ska göras idag. OS-gymnastik på TVn utgör bakgrundsljud. Jag är fortfarande alldeles sömnigt trött och har gårdagens mascara under ögonen.

11.30 Ett snabbt men mysigt besök av Susanne!
12.30 Jag syr! Lite hemligt så jag visar hunden som tycker jag är tråkig i stället... 

13.30 Jag syr fortfarande, men nu väljer jag tyg till nästa projekt... Inte lika hemligt.
Jag inser att jag behöver sytråd i fler färger, men nu får det bli vita ränder av tråd på saker.

14.30 Nästan klar gör jag fel (Jag är inte så bra på att sy)... Nåja, på't igen. Vita sömmar på grönt, men det här är en prototyp ändå. Funktion före form den här gången.

15.30 Jag blir avbruten i sömnaden av mer besök! Lena och Tommy tittar förbi på kaffe och prat. Vi planerar lite inför festivalen i Höganäs som Lena håller i, pratar stickning och mönster som jag pysslar med... Trevligt! Ni är så välkomna tillbaka när ni vill! (De blev himla rosa på bilden båda två... Men det är mitt fel. De är inte riktigt så cerisa i nyllet...)

16.30 Jag vinkar hejdå till först Lena och Tommy och sen Älskling som ska på jobb. Sen dyker jag i sybehören igen. Jag väljer färgglad dragkedja till ännu ett projekt!

17.30 KLAR! (Gjorde fel igen så jag trodde jag skulle stå och måla nu, men det här tog låååång tid. Man lär av sina misstag har jag hört? Men nu får Tobbelobbes virknålar och knappar bo i det här lite sneda, vinda och märkliga men lärorika fodral tills vidare. 
18.30 När katten är borta dansar råttorna på bordet. Tobbe jobbar så jag passar på att njuta av blodpudding som han avskyr...

19.30 Jag tittar på OS och fipplar på datorn. Vovven är väldigt rastlös och jag är inte helt säker på vad han vill, men han ska vara I KNÄT och absolut inte bredvid eller intill just nu...
20.30 Gör en massa tråk inför jobbet imorgon, men sydde klart nåt jag började på tidigare idag först. Så bilden är en kvart gammal, men jag har sytt ett stickfodral till mig - med flodhästar på!

21.30 En kopp te och lite mer OS på TV. Lugn stund innan läggdags. Då kommer Evert och kryper upp i mitt knä...


9 kommentarer:

 1. Åh, vilken fin kattfröken du har!

  SvaraRadera
 2. Mycket fel en sån här dag du ;)
  ..men du verkar ju ha fixat det ändå.

  SvaraRadera
 3. Är det efter Tummelisas beskrivning? Min Björn sydde två sådana fodral till mig idag :)

  SvaraRadera
 4. Amanda: Nja, jag har tittat på den och visst liknar den Tummelisas, men det var faktiskt Bibblostick-Elisabet som lärde mig sy stickväskor och tänka fodral. Det är typ det enda jag kan sy :D

  SvaraRadera
 5. Ovant att se en dag utan stickning... Men man kan ju vara kreativ på många sätt. ;-)
  //Tinna

  SvaraRadera
 6. Besöker din EFIT, och nu kliar det allt i sytarmen min! Lyckades dock aldrig lära mig ordentligt under syslöjdens dagar, och tänker att fina tyger inte bryr sig så mycket om sprättmärken och sneda sömmar.

  SvaraRadera
 7. Nästan tur att älsklingen din skulle jobba för du hade fullt upp med hunden o katten o sömnaden ändå!
  :-D

  SvaraRadera
 8. Åh, vad jag tycker om flodhästtyget. Helt bedårande...och djuren...sicket mys

  SvaraRadera