söndag 17 juni 2012

handspunnet

Igår var jag hos "Massor Av Garn" i Kyrkås och firade Världsstickardagen med Susanne som bor på gården och många andra. Susanne köper upp gamla partier garn och säljer. Återbruk av bästa sorten, och hennes garnbod är ett litet himmelrike. Plötsligt räcker Susanne mig ett par nystan och säger "Kan inte du se om det går att göra något av det här?" Det var hennes första nystan handspunnet! För mig hade sådana nystan varit klenoder mina gäster knappt fick röra, och att jag då fick dem är liksom en riktig ära. Så jag tog hem nystanen och här är det första resultatet: 


ÅH så roligt detta är! Det gick åt EXAKT det vita nystan Susanne gav mig. (Jag har en halvmeter kvar). Kragen är dessutom stickad enligt mitt eget Opsa-mönster! Man kan använda det lövmönstret lite hur som helst tydligen!

Jag lade upp 50 maskor och stickade rapport 1 i diagrammet i 5 horisontella repetitioner och maskade av enligt sjalmönstret.

Garnet är Grovt. Jag använde stickor 7mm.

TACK Susanne! Det här var en Underbar stickupplevelse!

3 kommentarer:

  1. Men jisses! Du är ju ett geni, klart att rullarna låg och hoppade efter dig. Plötsligt så händer det tänkte dom:-) helt helt underbar krage. Kram Sus

    SvaraRadera
  2. Häftigt! Och vilken ära liksom. Handspunnet är grejer det.

    SvaraRadera
  3. Åh vilken vacker krage! En sådan skulle jag vilja ha till en svart åtsittande tröja. Så snyggt!

    SvaraRadera