lördag 30 juni 2012

efit

Idag är det Ett Foto I Timmen som gäller. Fler deltagare hittar du här
8.30 Vaknar och tittar ut på utsikten - byggnadsställning.

9.15 Jag och Rolff tar ett varv runt trädgården. Han kissar. Jag tittar på pioner.

10.00 Svåger och svägerska är på besök och den som njuter mest är Evert. Det finns alltid en hand över nånstans som kan klia på honom.

11.30 Vinkar hejdå till gästerna och laddar för resten av dagen. Vi ska upp på ställningarna och måla kantbrädor och vindskivor.

12.30 Fästmannen jobbar natt numera, så han är seg i starten sådana här lediga dagar. Han äter frukost nu. I bakgrunden ligger en hög med kuvert jag fixat med senaste stunden...

13.30 Vi litar inte riktigt på vädret och vågade inte börja måla. Det borde vi nog ha gjort, men vi åkte till Floda och postade alla kuverten i stället. Och så tog vi en extra tur med vovven.

14.40 Så skulle vi Äntligen byta till arbetskläder och börja måla, men Tobbe bestämde sig för att först prova byxorna han köpte på High Chaparall i torsdags. Och så hänga nya antik-revolvern på och känna sig lite häftig en stund...

15.30 Äntligen är vi igång. Och där vi är vill hunden vara. Trip tripp uppför byggnadsställningen, jajemän.

16.20 Vår hund är rädd för vatten, men inte för höjder. Här ligger han vid takfoten och spanar ner över vägen. Perfekt utkiksplats.

17.00 Dags att börja tänka middag. Jag plockar in rödbets-gallrings-blad till en getostsallad och rädisor (som försummats lite för länge -  några är träiga och jättestora) som snacks. Tobbe är kvar på ställningen, men ska snart tända grillen.

18.00 kunde jag inte ta nåt kort, för jag hade somnat i soffan med Rolff. Han sov fortfarande kvart över och då tog jag bilden.

19.00 Tobbe pysslar med sin nyinköpta antika puffra.

20.00 Äntligen mat. Till allt det grillade blir det rädisor och rödbetsskott med getost från trädgården, coleslaw och hemgjord potatissallad.

21.00 Jag har äntligen tagit fram stickningen. Kommer ni ihåg den här? Jamen visst, det är Westknits mysteriesjal från Förra Året. Jag tyckte min blev fin, men för liten, så nu har jag repat upp kanten och stickar på ett par ränder till.

22.30 Det blev inga fler bilder. Jag är på väg i säng. Först duscha och bädda rent. Ren Lisa i rena lakan. Ahhh...

10 kommentarer:

 1. Jag tror att jag vet vad det är i kuverten! :D

  SvaraRadera
 2. Rolff är ju coolaste hunden! :-D
  Jag skulle aldrig i livet gå upp där!

  SvaraRadera
 3. Wow, vilken hund som ligger så högt upp!!

  SvaraRadera
 4. Haha, tuff Rolff till att klättra i byggställningar så :)

  Först trodde jag ni hade målat noproblems.se på huset men såg sedan det var ställningen ;)

  SvaraRadera
 5. Bra tips men är det en särskild anledning till just laktosfri yoghurt?
  ~Titti

  SvaraRadera
 6. Jag trodde först som Micke, att ni skrivit på huset! :) Här ska också målas i sommar, men jag är inte så bekväm med höjder som er Rolff, så...

  SvaraRadera
 7. Puffra är ett mycke bra ord :D

  SvaraRadera
 8. Hej, kul o se din dag. Och vovven gillar o vara med på byggställningen... Ja det var coolt!

  SvaraRadera
 9. Vilken cool vovve! Och schyst med ställningar när ni ska jobba högt uppe jämfört med att stå och vingla på stege... hua! (fast det skulle vovven kanske fixa galant det med?)

  SvaraRadera