lördag 5 maj 2012

virknålar


Tobbe fortsätter att göra virknålar. Den ena mer fantastisk än den andra. Han funderar på pinnars form och virkerskors grepp. Ur den gamla askens vresigaste parti, där fibrerna går hit och dit, karvar han fram den grova formen med rasp och putsar sedan till den mjukaste av mjuka ytor. Pinnarna är av ek hittills, men det pågår experiment med både fläderstam och asp. Jag kommer som sagt att ha med mig ett gäng till Rättvik till försäljning. Efter det kommer jag ha med på diverse stickevent när det passar. För det går inte att göra på beställning. "Man måste bli förälskad i den när man har den i handen", säger Tobbe. Och jag tror han har rätt.

14 kommentarer:

 1. Å! Jag vill köpa en, för jag är kär i alla!

  SvaraRadera
 2. Vilken karl du har!

  SvaraRadera
 3. Superhäftiga! Jag är ju helfrälst i Clover-nålarna, och tänk om de funnits i trä, ja, jag menar med Clovers ergonomi, det hade varit MIN dröm!

  SvaraRadera
 4. Anonym7:11 em

  Ser underbara ut hoppas jag får tillfälle att känna på en någon gång och känna rätt!

  SvaraRadera
 5. De är ljuvliga. Helt underbara.

  SvaraRadera
 6. Fina! Gillar också det där lite magiska kring dem, att det ska vara rätt virknål till rätt virkare - lite som Ollivanders trollstavar! :)

  SvaraRadera
 7. Lite som förr.Männen täljde eller lagade nät, kvinnorna spann, stoppade strumpor eller annat
  nyttigt. Vi som kan, tänd en brasa
  eller vedspisen, lyssna på sprakandet och på varandra i stället för att stressa hit och dit
  så kanske sinnet lugnar sig och vi
  orkar mer fokusera på det som är
  viktigt. Hälsningar Ulla på
  Mellangården.  ulla

  SvaraRadera
 8. Jag brukar kika in här när jag lessnar på all aggro på resten av internet. Kom just på att jag brukar glömma att lämna ett litet meddelande.

  Inte för att jag har något särskilt att säga, men det kan ju vara trevligt att veta att folk tittat in.

  Och virknålarna är verkligen fina! Jag drabbades av skapariver i julas och virkade ett tjugotal adventsstjärnor som var tänkta till granen. Sen blev det ingen gran och nu ligger de där. Men det var roligt medans jag gjorde dem.

  SvaraRadera