söndag 20 maj 2012

svar på frågor

Oj! Kamilla har gett  mig frågor. Elva stycken. De är med i en sån häringa blogutmaning där reglerna säger att man både ska svara på frågor och skicka vidare nya frågor... Men jag tror jag är tråkig och nöjer mig med att svara.


1. Finns det något ord du använder väldigt väldigt mycket?
Tydligen säger jag "jisses" oftare än jag själv är medveten om.
2. Vilka är de tre viktigaste egenskaperna hos människor du tycker om?
De är äkta, ger andra chanser och har humor. 
3. Vilken TV-serie skulle du vilja leva i?
Det här är ju jättesvårt! Jag vill ha Lorelai Gilmore's manusförfattare i bakhuvudet, men inte behöva trassla in mig i Gilmore Girls' intriger. Räcker det? 
4. Vad gör dig kreativ?
Glädje. Lugn. Andra kreativa människor som gör sin grej. Garn jag blir förälskad i. Former. Färger.
5. Nämn tre saker som du är stolt över hos dig själv:
Mitt läshuvud och språköra, mina stickade saker (Kan själv!), min lilla torpfamilj och torplivet. 
6. Vilket är favoritgarnet just nu?
Får jag bara säga ETT? Okej - Splendor från Easyknits. Eller Baby Bamboo från Sirdar. Eller Drops Nepal faktiskt. Eller Östergötlands Visjögarn. Eller... Jag måste ju få välja ett garn av varje sort! De är ju bäst på olika sätt! 
7. Vilken karaktär ur vilken film/bok kan du identifiera dig mest med och varför?
Lotta på Bråkmakargatan. Jag har inga storasyskon, men jag känner mig ändå som Lotta. Jag vill att det ska bli som jag vill på mitt sätt. Jag har idéer som kan gå lite hur som helst. Jag är liten och hjälplös på ett sätt men galet kavat på andra sätt. 
8. Vilket är drömprojektet att sticka?
Svår fråga. Ofta är det jag stickar på just nu världens bästa stickning just . Men det finns projekt jag haft på listan länge, men som inte blivit av - än. Men jag har en egendesignad kofta som håller på att ta form i huvudet. Om jag får ihop den så bra som det är tänkt är det nog min dröm. 
9. Hur ser den perfekta sommarkvällen ut?
Med fästmannen och några goda vänner skrattandes hemma i vår trädgård. Jag stickar och dricker vin. När temperaturen är perfekt badar vi i badtunnan. 
10. Vilken är för stunden den absoluta favoritbloggen att läsa?
Jag är liksom förälskad på håll i Dödergöks hus, så som det håller på att bli och så stickar hon fint och är fin inifrån och ut. Och så är jag förälskad i Kristins virkade och stickade alster och så är hon fin inifrån och ut. Men jag är också väldigt förtjust i de bådas sätt att fotografera. Nära, lite snett, lek med färger... Så de kanske mer är favoritbloggarna att Titta i. 
11. Vilket skulle vara det första beslutet du fattade om du blev statsminister?
Att vi skulle börja mäta vinst i mänsklig hälsa i stället för i kronor och satsa, investera, spara och arbeta därefter. Och göra både tre- och tio-årsbudgetar. Minst. Eftersom kortsiktig vinst alltför ofta betyder långsiktig förlust... (Och jag skulle aldrig använda ordet utanförskap)

3 kommentarer: