lördag 19 maj 2012

randig sommarsjal

Jag har stickat en randig sjal. Det är Stipe Study av Veera Välimäki. Det började som ett restgarnsprojekt, där reagarnet från Drops (Cotton Light - Det ljusgrå) skulle randas med bomullsrester. Men sen tog jag slutet på härvan Splendor som jag gjorde Opsa med och sen var det en lyxsjal. När jag så småningom behövde något rött att bryta av med gick jag till Tummelisa. Petra satte Baby Bamboo från Sirdar i handen på mig och den blev jag störtförälskad i. Jag ska sticka mer i detta ljuvliga röda garn!

Lägg märke till hundrumpan till vänster.

Jag och Rolff tittar ut mot evigheten... Lilla Q vill upp i famnen.

Den är så mysig! Lite tungt fall. Sval, men värmande.

Rolff och jag snackas lite.

Det är roligt att fotografera sjalar när man får fotomodellshjälp av både katter och hundar...
Tack Tobben för foto-hjälp!

15 kommentarer:

 1. Den blev jättesnygg Lisa!

  SvaraRadera
 2. Den är jätte fin :)
  Jag planerar att sticka en sån oxå, eller har tänkt det läääänge iaf och ska väl till nu.... snart...
  Mycke bra poserat av Rolff och Q :)

  SvaraRadera
 3. Gosig sjal. På 80-talet satt jag i
  soffan med en katt på var sida om mig samt en katt under ett berg av
  garner och annat textilt enl. principen siden sammet trasa lump.
  Stickade helt fritt uan mönster. Blev oftast roligt och jag var garanterat ensam om mina tröjor.
  Har dina stickkompisar prövat detta
  eller tänkt i dom banorna någon gång? Ulla på Mellangården

  SvaraRadera
 4. Den är allt bra fin den där sjalen! Jag har en egen randig sjal färdigstickad men har inte orkat ta tag i blockningen, men när som helst nu så...

  SvaraRadera