söndag 20 maj 2012

Förhandstitt.

Jag har stickat en mössa där en del av mönstret även är en del av den flätkurs jag ska hålla i Rättvik. När man har gått min kurs kan man sticka mössan liksom.

Jag kommer att ha med mig mönstret till de som går min kurs, och sen kommer alla andra kunna få tag på det efter kursen. Jag kallar mössan för Bjomal. Namnet kommer av att mössan ser ut att passa någon jag känner, så den har liksom fått lite namn av honom, men ändå inte.

Det är dock ganska klantigt att glömma att man ska fotografera en mössa ända tills det bara är jag och världens sämsta möss-modell hemma...

Men här ser den ut att höra hemma lite. Bjomal är stickad i mörkgrå Nepal (ull och alpacka) och ser lite ut som en mössa för en karl som äger (minst) en yxa.

Så här kan man modella en mössa även när man är hund. Mössan är uppbyggd så att man stickar den långa flätkanten först och själva mössan sen. Den här prototypen blev aningens kort, så det är tillagt ytterligare fyra varv i mönstret...

1 kommentar: